Vienas dalykas, aš nemačiau nieko, aš pats asmeniškai nieko dar nesu gavęs. Ir vėl žurnalistai pradeda, o aš sužinau paskutinis“, – nieko nežinantis apie teismo sprendimą ginasi J. Kvedaras.

LFF vadovas sakė pirmadienį vyksiantis į darbą ir su teisininkais pasitarsiantis, ką daryti toliau.

J. Kvedaras jam pareikštus įtarimus vadina nesąmone. „Nesąmonė, ką aš jums galiu pasakyti. Aš susikirtau Kaune su kai kuriais žmonėmis, kai stačiau stadioną futbolui, taip susikirtau ir Vilniuje. Buvo man visokių gąsdinimų, kad palaukčiau, kad užsiundys tuos, tuos. Siundykit, sakau, bet čia stovės futbolo stadionas“, – kalbėjo J. Kvedaras.

Pašnekovo manymu, dabar pildosi jam anksčiau išsakyti grasinimai. „Sakiau, palaukit, kai įrengsime stadioną (buv. Vilniaus „Vėtros“ stadioną - DELFI) pamatysite, kiek atsiras jame norinčių sėdėti. Čia Lietuva, kuo man čia stebėtis, aš niekuo nesistebiu, manęs niekuo nenustebinsite“, – tvirtina jis.

J. Kvedaras ginasi dėl kaltinimų Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) pinigų pasisavinimu. „Kaip aš galiu grobstyti? Kaip tik buvo UEFA, tikrino, FIFA tuo pačiu. Kaip aš galiu juos grobstyti? Nejau galvojate, kad UEFA leistų, kad kažkoks Kvedaras, Jonaitis ar Petraits gali paimti ir grobstyti? Ten žinote, kokie sėdi ir žiūri piniginius srautus“, – sakė J. Kvedaras.

Dėl susidariusios situacijos J. Kvedaras kaltino „futbolo nemėgstančią žiniasklaidą“. Jis taip pat baiminasi, kad ši istorija gali pakenkti Lietuvos nacionalinei futbolo rinktinei.

„Tegul jie mane šalina, tegul jie man ką nori daro – vienas dalykas, man svarbu, kad nesiimtų sankcijos FIFA ir nesiimtų sankcijų – neuždraustų rinktinei žaisti. Jeigu reikės, aš pats FIFA to paprašysiu“, – tvirtino pašnekovas.

DELFI primena, kad J. Kvedaras LFF prezidentu išrinktas šių metų kovą. Teisėsaugai tiriant galimus finansinius nusikaltimus, Kauno miesto apylinkės teismas J. Kvedarą pusei metų nušalino nuo pareigų. J. Kvedarui yra pareikšti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo.

Baudžiamoji byla J. Kvedarui iškelta praėjusių metų pabaigoje. Tyrimą atlikusi Valstybinė mokesčių inspekcija konstatavo, kad itin prabangiai gyvenantis LFF prezidentas per metus vien oficialiai išleidžia beveik pusę milijono litų, tačiau tokios sumos negali pagrįsti.

„Rugpjūčio 30 dieną prokuroras kreipėsi su prašymu į ikiteisminio tyrimo teisėją ir buvo pritaikyta ne kardomoji priemonė, o kita prievartos priemonė - asmens nušalinimas nuo pareigų pusei metų, siekiant greičiau ir nešališkiau atlikti tyrimą ir užkirsti kelią ikiteisminio tyrimo trukdymui“, - BNS pirmadienį sakė teismo atstovė spaudai Jomilė Juškaitė-Vizbarienė.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė BNS sakė, kad J. Kvedarui yra pateikti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo.

Pasak jos, ikiteisminis tyrimas pradėtas pernai spalio 27 dieną, o įtarimai J.Kvedarui pateikti šiemet rugpjūčio 3 dieną. Kol kas jis yra vienintelis įtariamasis.

„Įtariama, kad jis galimai praturtėjo iš federacijos sąskaitos. Jo pajamos buvo mažesnės už deklaruojamą turtą“, - sakė prokuratūros atstovė.

Viešojoje erdvėje atsiradus nuomonių, kad po tokio žingsnio Lietuvos futbolo rinktinė gali būti pašalinta iš tarptautinių varžybų, Vyriausybė nuo platesnių komentarų susilaiko.

„Gerai, kad teisėsauga efektyviai dirba, bet būtų apmaudu, jeigu nukentėtų Lietuvos futbolas“, - BNS sakė premjero patarėjas Virgis Valentinaičius.

„Negalime to komentuoti. Tai yra federacijos vidaus klausimas, departamentas nedalyvauja valdymo organų veikloje“, - BNS sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Vainys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)