„Jis yra žaidėjas, kuris ne tik pats gali įmušti, bet ir sukurti progas komandos draugams“ – paklaustas apie naująjį komandos pirkinį Anglijos spaudai teigė „Bolton“ treneris Gary Megsonas.

Euro2008 varžybose J. Elmanderis rinktinės pagrindinėje sudėtyje pasirodė per mačus su Ispanija ir Rusija, o mače su graikais į aikštę išbėgo 71-ąją minutę. Čempionate puolėjui pasižymėti nepavyko.

Nacionalinėje komandoje J. Elmanderis per 38 sužaistas rungtynes įmušė 11 įvarčių.

Savo kaip profesionalaus futbolininko karjerą J. Elmanderis pradėjo būdamas vos 16 metų Švedijos „Holmalunds IF“ klube. Vėliau vos pilnametystės sulaukusį žaidėją pastebėjo olandų Roterdamo „Feyenoord“ ekipa.

Neįsitvirtinęs pagrindinėje Roterdamo komandos sudėtyje jaunasis puolėjas buvo išnuomotas gimtosios šalies „Djurgarden“ ekipai. 2004-05 metų sezone persikėlė į danų „Broendby“, o 2006 liepos mėnesį jį už neskelbiamą sumą įsigijo „Toulouse“.

„Toulouse“ gretose per 68 Prancūzijos „Ligue“ čempionato rungtynes J. Elmanderis kamuolį į vartus siuntė 22 kartus.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją