Praėjusią savaitę draugiškose rungtynėse jis debiutavo „Barnsley“ pagrindinėje sudėtyje. Anglijos „Championship“ rungtyniaujanti ekipa išvykoje 5:0 sutriuškino šalies „League One“ rungtyniaujančią „Scunthorpe United“. Šiose rungtynėse L. Lidakevičius pagrindinės komandos vartus gynė nuo 80 minutės.

„Darbo per tas dešimt minučių tikrai netrūko, turint omenyje tai, kad akivaizdžiai pirmavome. Teko atremti porą gerų smūgių. Pavyko išlaikyti ekipos vartus „sausus“ iki mačo pabaigos. „Barnsley“ treneris jokių priekaištų man neturėjo, o vartininkų treneris nemato priežaščių, dėl kurių negalėčiau žaisti už pirmąją komandą“, – LFF.lt svetainei pasakojo L. Lidakevičius.

Praėjusią savaitę Lietuvos jaunimo U-19 rinktinės vartininkas buvo registruotas ir „Championship“ lygos rungtynėms su „Southampton“ ekipa, tačiau aikštėje nepasirodė.

„Vis dėlto vartininkui oficialiame mače retai kada tenka galimybė pakeisti savo kolegą. Nepaisant to, jaučiausi begalo laimingas, jog mano darbas po truputėlį vis labiau įvertinamas, tai teikia vilčių“, - sakė vartininkas iš Lietuvos.

L. Lidakevičiaus treneris akademijoje Algirdas Surgautas teigė, kad buvęs jo auklėtinis yra labai darbštus bei perspektyvus vartininkas. „Ne veltui jis šiuo metu žaidžia Anglijoje ir yra U-19 rinktinės kapitonas. Manau, jog šiuo metu jis yra vienas iš talentingiausių savo pozicijos žaidėjų Lietuvoje. Labai džiaugiuosi, kad jam pavyko patekti „Barnsley“ ir tikiuosi, kad po kelių metų jis pravers nacionalinės komandos duris“, - sakė vartininkų treneris.

Pats Lukas žadėjo treniruotesė dirbsiantis dar sunkiau ir užsiminė apie svajonę tapti pagrindiniu „Barnsley“ vartininku.

„Jaučiu, jog tobulėju, o tai svarbiausia. Pirmoje komandoje šiuo metu yra du vartininkai. Stengsiuosi kiek įmanoma sudaryti jiems konkurenciją. Manau, jog aiškiau bus kitą sezoną, kai vienam iš vartininkų pasibaigs kontraktas, o man kaip tik bus laikas jį pasirašyti“, – į ateitį žvelgė vartininkas.

L. Lidakevičius - vienas iš NFA auklėtinių užsienio komandose. Romos „Lazio“ jaunimo komandai atstovauja Aurimas Vilkaitis, gynėjas Edvinas Girdvainis rungtyniauja Padujos „Padova“, į anglų „Notthingam Forest“ yra išvykęs penkiolikmetis Deimantas Petravičius, Izraelio klubui „Maccabi Haifa“ atstovauja saugas Martynas Dapkus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją