Argentinos masinės informacijos priemonės paskubėjo pareikšti, kad Japonijos rinktinę "Copa America" turnyre gali pakeisti pasaulio ir Europos čempionai Ispanijos futbolininkai. Tačiau Argentinos futbolo asociacijos prezidentas Julio Grondona suskubo patikslinti, kad apie tokius gandus nieko nežinąs.

Pasak organizatorių, Japonijos komandą, kuri Pietų Amerikos čempionate svečių teisėmis žaidė ir 1999 metais Paragvajuje, greičiausiai pakeis rinktinė iš CONCACAF regiono - Kosta Rika, Kanada ar Hondūras.

Meksikos rinktinė svečių teisėmis "Copa America" turnyre žaidžia nuo 1993 metų, Kosta Rikos ir JAV komandos šiame turnyre dalyvavo jau po tris kartus, o Hondūro futbolininkai dėl Pietų Amerikos taurės kovojo 2001 metais Kolumbijoje, kai į šią šalį saugumo sumetimais atsisakė vykti Argentina.

Liepos 1-24 dienomis Argentinoje vyksiančiame turnyre Japonija turėjo žaisti A grupėje kartu su šeimininke Argentina bei Kolumbijos ir Bolivijos komandomis.

Penkiskart pasaulio čempionės ir šio turnyro nugalėtojos titulą ginančios Brazilijos vienuolikės varžovais B grupėje bus Paragvajaus, Ekvadoro ir Venesuelos futbolininkai, o C grupę sudarys Urugvajus, Čilė, Meksikos ir Peru rinktinės.

Iki šiol daugiausiai - po 14 kartų - Pietų Amerikos futbolo pirmenybėse nugalėjo Argentinos bei Urugvajaus vienuolikės.

Brazilijos futbolo rinktinė šiame turnyre triumfavo aštuonis kartus, įskaitant dvejas paskutiniąsias pirmenybes 2004 bei 2007 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją