Portugalijos grandų klube praėjusį dešimtmetį žaidė ir kitas lietuvis Edgaras Jankauskas, o V. Armalas taip pat turi galimybę pasiekti aukštumas. 18-metis futbolininkas vertinamas, kaip vienas perspektyviausių dabartinių jaunimo rinktinių žaidėjų.

Gynybos linijos vidurį cementuojantis žaidėjas prieš tris metus pradėjo treniruotis Kauno „Stumbro“ klube, su kuriuo iškovojo LFF taurę. Ir nors rungtynių jis nesužaidė daug, praėjusių metų gale rimtą susidomėjimą jam parodė „Benfica“.

„Žiemą ir vasarą vis išvažinėjau į peržiūras Portugalijoje. Praėjusios žiemos laukiau, nes baigiau mokyklą ir norėjau išvažiuoti iš Lietuvos. Teko sudalyvauti peržiūroje „Benfica“ klube, o po Kalėdų man paskambino buvęs „Stumbro“ treneris Mariano Barreto ir pranešė, jog portugalai man jau paruošė kontraktą. Kai tokio lygio klubas pasiūlo galimybę būti jų sistemoje, galvoti ilgai nereikia“, – sakė V. Armalas.

Jaunasis futbolininkas teigė, kad „Benfica“ klube yra priimta, jog naujai atvykę žaidėjai į jaunimo komandas iš pradžių neturi žaidybinės patirties, o tik apsipranta su aplinka. Tad jis sužaidė nedaug rungtynių su U-19 komanda.

Anot kauniečio, jis supranta, jog tokia strategija yra reikalinga ir kantriai laukia kito sezono pradžiai: „Mano pirmi penki mėnesiai buvo skirti mano adaptavimuisi, visi akademijos vadovai ir treneriai akcentavo, jog reikia laiko atrasti pasitikėjimą savimi, užmegzti kontaktą su jais ir tokiu būdu įsilieti į komandą. Taip pasiruošiu kitam sezonui, nekantrauju sulaukti kito sezono“.

„Atsakomybė, kurią neši prieš visus fanus šiame klube yra didelė. Jų yra begalė ir tave kasdien susistabdo, paskatina, bando tau padėti. Todėl klube pabrėžiama, kad visi turi būti, kaip vienas kumštis. Teko treniruotis kelis kartus su pagrindine klubo komanda ir likau sužavėtas aukščiausio lygio žaidėjais. Pirmos komandos treneris dažnai apsilanko U-19 komandos treniruotėse, pasako motyvacinę kalbą ir padeda žaidėjams suprasti, ko iš jų tikisi visa organizacija ir kaip jie yra svarbūs „Benfica“ sistemai“, – kalbėjo V. Armalas.

Rinktinės gynėjas tvirtino, jog jau apčiuopė ir apsiprato su portugališku futbolu, kuris jam tinka ir patinka. „Tai yra labiau techniškas, o ne agresyvus futbolas. Stengiamasi žaisti greitais žemais perdavimais, nemažai žaidimo vienas prieš vienas. Akcentuojama, jog reikia žaisti kuo daugiau vienu lietimu ir priimti greitus sprendimus. Man šis stilius priimtinas“.

Lietuvos U-21 rinktinė puikia pergale 3:0 pradėjo Europos čempionato atrankos ciklą San Marine, o birželio 9 dieną (14 val.) Klaipėdoje žais draugiškas rungtynes su Latvija. Įėjimas į šį mačą – nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)