Trečius metus nacionalinei komandai vadovaujančiam E. Jankauskui netrukus reikės žvalgytis naujos veiklos.

Nors trenerio sutartis su Lietuvos futbolo federacija (LFF) galioja iki 2019 metų lapkričio, DELFI šaltinių teigimu, LFF vadovybė yra pasiryžusi sukti skirtingais keliais.

Tik kol kas dar neaišku, ar specialistas atsistatydins pats, ar federacija turės vienašališkai nutraukti kontraktą.

DELFI žiniomis, permainos planuojamos visame rinktinės trenerių štabe.

Oficialių sprendimų laukiama po lapkričio 17 ir 20 dienomis vyksiančių UEFA tautų lygos dvikovų, kurias tik teorinių vilčių išsaugoti vietą C divizione beturintys lietuviai žais išvykose.

LFF vykdomojo komiteto nario Žydrūno Buzo nuomone, E. Jankauskas iš posto turėtų trauktis pats.

„Paskutinėse rungtynėse jokių stebuklų nebesitiki jau visa Lietuva. Lauksime paties stratego sprendimo – save gerbiantis treneris turėtų jį priimti. Jeigu to nepadarys, klausimą svarstyti turės vykdomasis komitetas. Bet kokiu atveju, aiškumas bus lapkričio pabaigoje“, – DELFI sakė Ž. Buzas.

Spalio viduryje LFF prezidentas Tomas Danilevičius ir naujasis generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius taip pat neslėpė, kad rinktinės rezultatai jų netenkina. Apsispręsti dėl E. Jankausko galimybių toliau diriguoti komandai žadėta iki gruodžio 1 d.

„Tai – visiems aktualus klausimas, skaudi vieta“, – tuomet sakė T. Danilevičius.

Pats E. Jankauskas po pastarojo mačo su Juodkalnija (1:4) teigė apie savo ateitį negalvojantis ir leido suprasti, kad sprendimų iniciatyvą palieka LFF.

„Yra žmonės, kurie vertina situaciją, darbą, įdirbį. Tai yra jų sprendimai“, – kalbėjo nacionalinės komandos vairininkas.

E. Jankauskas – tituluočiausias visų laikų Lietuvos futbolininkas, su užsienio klubais laimėjęs Čempionų lygą ir UEFA taurės turnyrą. Tačiau stojus prie Lietuvos rinktinės vairo apie pergales jam greitai teko pamiršti.

Nepaisant optimistiškai nuteikusios pradžios, praėjęs pasaulio čempionato atrankos ciklas buvo vienas prasčiausių komandos istorijoje – per 10 mačų surinkti tik 6 taškai.

Dar sunkiau lietuviams klostosi debiutas naujoje UEFA tautų lygoje, kurioje kol kas pralaimėtos visos 4 dvikovos.

Per 14 oficialių rungtynių E. Jankausko auklėtiniai šventė vienintelę pergalę, 2016 metų spalį 2:0 nugalėję Maltą. Dar tris kartus pasiektos lygiosios.

Iš viso vadovaujant dabartiniam treneriui lietuviai sužaidė 26 mačus (3 pergalės/5 lygiosios/18 pralaimėjimų), o bendras įvarčių santykis – 14:50.

Po akistatų Rumunijoje ir Serbijoje Lietuvos rinktinė išsiskirstys ilgam, kadangi artimiausios rungtynės jos laukia tik kitų metų kovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)