„Šiandien aiškiai matėsi meistriškumo skirtumas. Jautėsi įtampa tokioje aplinkoje, per daug klydome. Šiek tiek per lėtai priiminėjome sprendimus, o žaidžiant su tokio pajėgumo komanda, kuri vyksta į pasaulio čempionatą ir yra aštunta pasaulio reitinge, sunku kažką nuveikti. Turėjome keletą progų įmušti, bet realizacija šlubavo, o lenkai savo progas išnaudojo puikiai“, – po rungtynių kalbėjo E. Jankauskas.

Pasaulio čempionate Rusijoje bus naudojama vaizdo peržiūros (VAR) sistema. Rungtynėse tarp Lietuvos ir Lenkijos ji taip pat buvo porą sykių panaudota.

„Vieną kartą sistema mus pagelbėjo, nes ten buvo akivaizdi ranka, o dėl 11 m baudinio, tai abejočiau. Tai nebuvo labai aiški situacija. Žaidėjui buvo sunku patraukti ranką“, – abi situacijas pakomentavo E. Jankauskas.

Lietuvos rinktinei tai buvo jau ketvirtosios rungtynės per pastarąsias keletą savaičių. Po Baltijos taurės turnyro, kuriame buvo pralaimėta estams ir sužaista lygiosiomis su latviais, vėliau mūsiškiai pralaimėjo pasaulio čempionate dalyvausiančioms Irano ir Lenkijos ekipoms.

„Kiekvienos rungtynės duoda naudos. Šios dienos rungtynės mums yra pamoka. Jos parodo tai, į ką reikia lygiuotis. Jos mums parodė, ko mums trūksta, mūsų daromą broką. Atkovoję kamuolį, jį iškart prarandame. Taip netenkame daug fizinių jėgų gynyboje ir taip neturime energijos puolime“, – apie naudą žaidžiant su elitinėmis komandomis kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris.

Artimiausios Lietuvos rinktinės laukia rudenį, kuomet prasidės ir naujas Tautų lygos turnyras.

„Negalvojame dar apie rudenį. Ruošėmės kiekvienoms artimiausioms rungtynėms. Labai rimtas pasiruošimas vyko pastarajam mačui su Lenkijai, kuriai ir skyrėme visą dėmesį“, – pridūrė E. Jankauskas.

Prieš dvejus metus Lietuvos futbolininkai draugiškame susitikime su lenkais sužaidė nulinėmis lygiosiomis. Pasak E. Jankausko, dabartinis rezultatas parodo Lietuvos futbolo realybę.

„Ir prieš dvejus metus rungtynės buvo panašaus scenarijaus. Tada mus daugiau lydėjo sėkmė, lenkai nerealizavo savo momentų. Per dvejus metus pas mus įvyko mažiau žaidėjų pasikeitimų ir jų perėjimų į aukštesnes lygas. Futbole viskas yra dinamiška. Komandai reikia pokyčių, progreso. Per dvejus metus mes neišleidome nei vieno žaidėjo į stipriausias Europos lygas, o Lenkijos rinktinėje įvyko gana nemažai skambių perėjimų“, – pabrėžė E. Jankauskas.

Lietuvos rinktinės futbolininkas Arvydas Novikovas pabrėžė, kad varžovų pranašumą lėmė patirtis aukščiausio lygio komandose.

„Žaidėme su stipriu priešininku, kuris dalyvaus pasaulio čempionate. Daug nėra ką kalbėti. Lenkai parodė, kokie yra stiprūs. Rungtynės parodė, kad mums dar yra daug kur tobulėti. Dėl progų realizacijos tai... mes žaidžiame kituose lygiuose negu jie. Lenkai žaidžia stipriausiose komandoje. Kai žaidi, treniruojiesi su aukščiausio lygio žaidėjais, tai automatiškai tavo žaidimas tampa geresnis. Tuo pačiu ir realizacija tampa geresnė“, – pabrėžė A. Novikovas.

A. Novikovas pats žaidžia Lenkijoje ir atstovauja Balstogės „Jagiellonia“ ekipai. Keletą kartų Varšuvos stadiono tribūnos sušvilpdavo Arvydui prisilietus prie kamuolio, tačiau pats futbolininkas jokių pašalinių garsų negirdėjo.

Geriausias progas pasižymėti Lietuvos komandoje turėjo puolėjas Darvydas Šernas.

„Gaila, kad tai ir buvo tik progos. Trūko realizacijos. Varžovai yra aukšto lygio, geras vartininkas. Dariau viską, kad pasižymėčiau, bet nepavyko. VAR sistema man nepatinka, bet ji neturėjo didelės įtakos rezultatui. Dirbome daug, bet rezultatas prastas.

Todėl nuotaikos prastos. Pamatėme, kaip žaidžia Lenkijos rinktinė, kokiuose klubuose jie žaidžia. Jų klasė žymiai aukštesnė nei mūsų. Reikia daug dirbti ir tikėtis, kad ateityje turėsime tokio lygio žaidėjų kaip Robertas Lewandowskis“, – kalbėjo D. Šernas.

D. Šernas po tokių rungtynių, kurias stebėjo 60 tūkst. žiūrovų, apgailestavo, kad Lietuva apie tokius skaičius gali tik pasvajoti.

„Kiekvienos rungtynės yra skirtingos. Galbūt sužaistume dabar dar kartą ir rezultatas būtų visai kitoks. Pažiūrėkite koks susidomėjimas. Į Lenkiją atvažiavo ne brazilai, o tik lietuviai ir stadionas buvo pilnas. Pas mus gali atvažiuoti bet kas, vis tiek ateis tik daugiausiai 5 tūkst. Skiriasi lygiai, stadionai, sąlygos – viskas“, – pridūrė D. Šernas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)