Šri Lankos rinktinė FIFA pasaulio reitinge užima 200-ąją poziciją. Ši komanda rungtynių nebuvo žaidusi nuo 2016 metų.

Lietuva pasaulio reitinge yra 126-a.

„Turėjome galimybę sužaisti rungtynes egzotiškoje aplinkoje. Manau, kad pirmą kėlinį žaidėme neblogai, susikūrėme progas, kontroliavome rungtynes. Gaila, kad nerealizavome savo sukurtų progų. Na, o antras kėlinys buvo sunkesnis, jau čia reikia paminėti klimatą – jautėsi, kokią kelionę mes turėjome.

Jautėsi, kad žaidėjai šitame klimate nėra pratę žaisti, jėgos baigėsi, energijos neliko, prasidėjo klaidos, užbaigėme šias rungtynes be įvarčių, – po rungtynių kalbėjo vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

Anot jo, šiose rungtynėse ir vėl atsivėrė didžiausia Lietuvos futbolo žaizda – nesugebėjimas įmušti įvarčio, nors progos tam ir yra sukuriamos.

„Turėjome savo planą, kokį jį pavyko padaryti per vieną treniruotę. Vyrai pirmame kėlinyje plano laikėsi, tos sukurtos progos atsirado kaip tik po mūsų susitarimų įvykdymo. Gaila, kad eilinį kartą nesugebėjome realizuoti progų. Įvartį pasiekti kainuoja labai daug. Ir, aišku, čia didžiausia Lietuvos futbolo žaizda ir liga – labai sunku įmušti įvartį“, – dėstė E. Jankauskas.

Trečiadienį šios komandos jėgas tarpusavyje išmėgins dar kartą.

„Norėčiau pasakyti, kad vyrai atidavė visas jėgas, kovojo sąžiningai, kol turėjo jėgų. Nėra lengva žaisti, kai turėjome tik vieną treniruotę. Tačiau tokios jau buvo aplinkybės, vyrai stengėsi, antros rungtynės su vietos komanda bus sėkmingesnės, – žaidėjo treneris. – Dar kartą pakartosiu, kad didžiausia problema yra realizacija – progos taip ir lieka progomis. Tai kelia susirūpinimą, abejones, reikėtų jas paversti įvarčiais.“

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Deividas Mikelionis, Pijus Širvys (Sigitas Urbys, 56 min.), Ričardas Šveikauskas, Lukas Artimavičius (Vytas Gašpuitis, 75 min.), Gabrielius Zagurskas, Tadas Eliošius (Matas Ramanauskas, 68 min.), Simonas Paulius, Martynas Dapkus, Vytautas Lukša, Simonas Urbys, Laurynas Stonkus.

Atsarginiai: Titas Krapikas, Aurimas Tručinskas, Vytas Gašpuitis, Matas Ramanauskas, Tautvydas Eliošius, Tomas Snapkauskas, Edvinas Kloniūnas, Dovydas Norvilas, Justas Raziūnas, Sigitas Urbys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)