Priminsime, kad vakar „Los Blancos“ nusileido varžovams rezultatu 1:2. Cristiano Ronaldo smūgis galva juos išvedė į priekį, tačiau vėliau Diego Costa išlyginamasis įvartis, bei jau per papildomą laiką įmuštas Mirandos tikslus smūgis atnešė pergalę „Atleti“.

Aikštėje, ypač antrojo kėlinio ir pratęsimo metu, netrūko aistrų – buvo parodytos 13 geltonų kortelių, bei du žaidėjai išsiųsti iš aikštės. Nurodymą palikti aikštę dėl savo nevaldomų emocijų gavo ir J. Mourinho, kuris vėliau teigė, kad jie nenusipelnė taip pralaimėti.

„Nemanau, kad „Atletico“ nusipelnė būti čempionais, bet jie laimėjo titulą. Turėjome dvi akivaizdžias progas įmušti, tris kartus pataikėme į virpstą. Todėl manau, kad tai yra neteisinga“, - kalbėjo jis spaudos konferencijoje.

„Thibautas Courtoisas pasirodė nuostabiai. Jis fantastiškas, jaunas vartininkas, turintis didelį potencialą ir manau, kad jo klubas turi nuspręsti šio žaidėjo ateitį. Tas klubas yra „Chelsea“. Jis įspūdingai atremė smūgius, bet jie nebuvo tiesiog įspūdingi – šventoji Marija turėjo būti už vartų, trys smūgiai atsimušę nuo virpsto yra per daug“.

Kalbėdamas apie save, jis sakė: „Šį sezoną aš susimoviau. Manau, kad normalu, jog pirmajame mano sezone mes laimėjome taurę – taurę, kuri nebuvo laimėta 20 metų. Pasiekėme Čempionų lygos pusfinalį, kovėmes iki galo dėl lygos titulo. Po metų, kitas sezonas nebuvo blogas, nes laimėjome lygą prieš geriausią pasaulio komandą, patekome į Čempionų lygos pusfinalį ir pralaimėjome baudinių serijoje, ir atsiprašau, nes negaliu pakęsti baudinių“.

„Šis sezonas yra nevykęs. Blogiausias mano gyvenime. Daugeliui trenerių tai būtų gal ir gerai, bet man tai yra tragiška. Dar niekados nebaigiau sezono be vieno iš svarbesnių titulų – „Supercopa“ manęs nepatenkino“, - užbaigė portugalas.

Tuo tarpu jo oponentas Diego Simeone nestigo geros nuotaikos ir gyrė savo auklėtinius už atsidavimą ir gerą žaidimą, bei džiaugėsi pirmąja pergale prieš didžiausius priešus jų pačių stadione. Paskutinį kartą tai įvyko 1999 metais.

„Tai buvo neįtikėtinas mačas. Mums reikėjo sėkmės laimėti šį titulą. Ką šie žaidėjai padarė per pastaruosius pusantrų metų – neįtikėtina. Pagaliau jie prarado baimės, ir jų širdys susivienijo laimėti mačą, kas buvo nuostabu. Mums nusišypsojo fortūna, nes futbole komandoms laimėti reikia šiek tiek sėkmės. Mes tikėjome, jog galime laimėti“, - kalbėjo „Los Rojiblancos“ strategas.

„Kas atnešė šiuos pasiekimus – matėte Diego Costa bėgantį 50 metrų atgal, matėte Koke, Falcao ir Gabi, kurie pasiaukojo dėl komandos. Neturiu žodžių. Manau buvo labai sunku mums laimėti derbį, bet fanų palaikymas leido jaustis, lyg žaistume namuose. Fanai turėtų didžiuotis komanda, kuria jie turi. Ji sugebėjo laimėtį svarbiausią mačą, ir parodė didžiausią norą laimėti. Tai tik parodo, jeigu dirbi sunkiai, rezultatas visados bus pasiektas“.