Dar niekad „Chelsea“ savo tvirtovėje nebuvo pralaimėję komandai, tik apšylančiai kojas „Premier“ lygoje. O šeštadienio nesėkmė 0:1 „aristokratams“ iš viso buvo jau aštuntoji šiame Anglijos čempionate.

Vos 15 taškų per tiek pat turų surinkęs sostinės klubas tikrai neprimena galiūno, praėjusį pavasarį užsidėjusio lygos karūną.

Bet panašių pavyzdžių sporto istorijoje yra buvęs ne vienas. Telegraph.co.uk sudarė didžiausių čempionų nuopolių šalies ir pasaulio sporto istorijoje dešimtuką, kuris turėtų paguosti J. Mourinho. Tiesa, gal ir menka paguoda, jei „Chelsea“ pavadinimas sąraše paminėtas du kartus.

„Chelsea“

Pradėti, žinoma, derėtų nuo paties J. Mourinho. Jau ir ambicingasis portugalas pripažįsta, kad praėjusio sezono „Premier“ lygos čempionams sunku bus pakilti iki pirmojo ketverto, gausiančio vietas UEFA Čempionų lygoje. Ką kalbėti apie 17 taškų prarają, skiriančią „Chelsea“ nuo pirmos vietos.

Chrisas Froome'as

2013 metų „Tour de France“ laimėtojui kitas prestižinis dviratininkų maratonas klostėsi tragiškai. Visa laimė, kad tai netruko ilgai: penktame etape griuvęs britas susižeidė ranką ir buvo priverstas pasitraukti. Tiesa, praėjus dar metams Ch. Froome'as grįžo dar stipresnis ir antrą kartą triumfavo pragaro lenktynėse.

Lleytonas Hewittas

Australas 2003 metais tapo pirmu ir iki šiol vieninteliu tenisininku, įsigudrinusiu titulo gynimą Vimbldone užbaigti pačiame pirmame rate. L. Hewittas susitiko su tuomet mažai kam žinomu Kroatijos milžinu Ivo Karlovičiumi ir lengvai laimėjo pirmą setą 6:1. Bet tolesni įvykiai privertė visus žagtelėti, o ypač – patį L. Hewittą. Penkių setų dramoje nugalėjo jo varžovas, o palaužtas australas daugiau niekada nebesugrįžo į viršūnę.

„Blackburn“

Po triumfo „Premier“ lygoje 1995 metais komanda persimainė tarsi mostelėjus kerėtojo lazdele. Vos per du naujo sezono mėnesius „Blackburn“ neteko vilčių apginti titulą, ir tik po žiemos pertraukos kiek suėmė save į rankas bei galiausiai finišavo septintoje vietoje.

Velso regbio rinktinė

Velsiečiai 2005-2006 metais nubrėžė platų vingį, iš „Šešių nacijų“ turnyro viršūnės nusileidę į priešpaskutinę vietą. Jau pačiame pirmame naujo sezono mače komandą pažemino principiniai varžovai anglai, laimėję 47:13, o dar po vienerių rungtynių atsistatydino treneris Mike'as Ruddockas. Bet tai Velso rinktinę gelbėjo tiek pat, kiek lavoną – žvakė.

Prancūzijos futbolo rinktinė

2002 metais Zinedine'as Zidane'as ir kompanija atvyko į Pietų Korėją ir Japoniją būdami stipriausia tiek Europos, tiek viso pasaulio komanda. Bet planetos pirmenybės jai baigėsi jau po grupių etapo, kuriame Roger Lemerre'o auklėtiniai per trejas rungtynes išstenėjo tik tašką ir neįmušė nė vieno įvarčio. Beje, peržengti grupės barjero nesugebėjo ir titulą gynusios Italijos (2010 metais) bei Ispanijos (2014 metais) rinktinės.

Zinedine'as Zidane'as

„Lancashire“ kriketo komanda

2011 metais laimėjusi čempionatą, 2012 metais ekipa jau krito į žemesnį divizioną. Paguoda bent tokia, kad kitais metais „Lancashire“ atsitiesė ir grįžo atgal.

Dykumos orchidėja

Dykumos orchidėja buvo legendinis anglų žirgas, laimėjęs prestižinių karaliaus Jurgio VI lenktynių trofėjų tris kartus iš eilės. 1991-aisiais buvo planuojama jo gulbės giesmė, bet ji virto katastrofa – žirgas griuvo paskutinėse savo lenktynėse.

Dykumos orchidėja

Miguelis Indurainas

1995 metais tapęs pirmuoju dviratininku, laimėjusiu „Tour de France“ penkis kartus iš eilės, ispanas grįžo šeštojo trofėjaus. Tačiau viršsvorio priaugusi gyva legenda kentėjo nuo bronchito, griuvo pačiame pirmame kalnų etape, nesugebėjo laimėti asmeninių lenktynių laikui, kurios buvo laikomos jo karalyste. Taip nė karto ir nepasimatavęs geltonų lyderio marškinėlių ir nepasiekęs nė vienos pergalės atskiruose etapuose, M. Indurainas buvo priverstas tyliai tenkintis 11 vieta.

Miguelis Indurainas

„Chelsea“

1998 metais bandymas apginti FA taurės nugalėtojų laurus Londono ekipai baigėsi skaudžiai. Trečiame rate „Chelsea“ futbolininkus savų žiūrovų akivaizdoje negailestingai triuškino „Manchester United“. Jau 74 minutę svečiai pirmavo 5:0, o trys įvarčiai, kuriuos dar suskubo įmušti šeimininkai, nieko pakeisti nebegalėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)