E. Carneiro buvo atleista iš „Chelsea“ klubo praėjusiais metais, kai J. Mourinho smarkiai kritikavo jos darbą ir elgesį per Anglijos „Premier“ lygos 2015-2016 metų sezono čempionato pirmo turo rungtynes su „Swansey“ ekipa (2:2).

Likus kelioms minutėms iki mačo pabaigos, portugalų kilmės E. Carneiro be trenerio leidimo išbėgo į aikštę suteikti pagalbą nesunkią traumą patyrusiam futbolininkui Edenui Hazardui ir tuo labai supykdė J. Mourinho. Treneris prie atsarginių suolo sugrįžusiai medikei pasakė moteris įžeidžiančią frazę portugališkai „filho da puta“ (kekšės dukra), o vėliau kaltino, kad ji „nesupranta žaidimo“ yra „impulsyvi ir naivi“.

Eva Carneiro ir Jonas Fearnas suteikia pagalbą Edenui Hazardui

E. Carneiro padavė trenerį J. Mourinho į teismą dėl diskriminacijos lyties pagrindu. Bylos nagrinėjimo pradžioje abi pusės nesusitarė. Buvo teigiama, kad E. Carneiro atsisakė 1,2 mln. svarų (1,53 mln. eurų) kompensacijos. Šįkart žiniasklaida spėja, kad už taikos sutartį medikei buvo sumokėti 2 mln. svarų (2,56 mln. eurų). „Chelsea“ klubas atsiprašė moters, bet J. Mourinho viešo atsiprašymo, kurio anksčiau reikalavo E. Carneiro, išvengė.

Eva Carneiro

Kitą sezoną J. Mourinho treniruos „Manchester United“ klubą.

Jose Mourinho
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)