J. Mourinho su „United“ iškovojo vienintelę taurę, kurios dar trūko klubo trofėjų kolekcijoje. Strategas sakė, kad dabar „trokšta poilsio nuo futbolo.“

„Dabar aš jau atostogose. Nenoriu matyti net jokių tarptautinių draugiškų futbolo rungtynių. Aš esu savanaudis. Man dabar nereikia futbolo. Man jau visko gana. Buvo labai sunkūs keli pastarieji mėnesiai. Trys iškovotos taurės per sezoną (dar – „Community Shield“ ir Anglijos lygos EFL) ir kelialapis į Čempionų lygą. Esu laimingas taip baigęs patį sunkiausią man sezoną karjeroje“, – po Europos lygos finalo susitikimo kalbėjo J. Mourinho.

Treneris paaiškino, kodėl visą dėmesį ir jėgas sutelkė UEFA turnyrui, o ne Anglijos „Premier“ lygai.

„Mes norėjome patekti į Čempionų lygą šiuo keliu, o nebūti ketvirtais, trečiais ar antrais Anglijos čempionate. Klubas dabar yra iškovojęs visus pasaulio futbolo trofėjus“, - sakė J. Mourinho. – Man tai yra svarbiausia taurė mano karjeroje, nes ji iškovota paskutinė. Žinoma, Čempionų lyga yra reikšmingesnė, negu Europos lyga, bet – ne man. Po šios pergalės man net šiurpuliukai apėmė kūną.“

Atsakydamas savo kritikams dėl portugalo propaguojamo savotiško futbolo stiliaus, J. Mourinho pateikė originalų palyginimą.

„Futbole yra daugybė poetų, bet poetai neiškovoja daugybės taurių.“

Žurnalistams pasiteiravus, kaip J. Mourinho pavyksta laimėti visus finalus, treneris juokavo.

„Veikiausiai jūs sužinosite atsakymą į šį klausimą kitame finale, kai aš pralaimėsiu rezultatu 0:3.“

J. Mourinho apgailestavo, kad finalo rungtynių gimtinėje negalėjo žaisti traumuotas Zlatanas Ibrahimovičius.

„Tai, kas jam nutiko, yra nesąžininga. Kartais gyvenimas ir futbolas būna neteisingi. Šis vakaras Zlatanui turėjo būti ypatingas. Tai turėjo būti pergalė Europos lygos finale gimtoje šalyje žaidžiant su klubu, kuriame jis pradėjo karjerą tik išvykęs iš Švedijos. Aš atsiprašau už tai, kad Z. Ibrahimovičius negalėjo išbėgti į aikštę. Bet juo vaidmuo šalia aikštės (...) buvo labai svarbus. Aš taip džiaugiuosi, kad jis pagaliau iškovojo trofėjų“, - pažymėjo J. Mourinho.

Treneris taip pat pareiškė norįs komandoje matyti kitą sezoną „United“ simboliu tapusį 31-erių metų Wayne'ą Rooney.

„Jis puikiai tiktų čia ir kitą sezoną. Jis yra labai svarbus mums žaidėjas. Jei jis liktų, aš būčiau labai laimingas“, - gerų žodžių puolėjui negailėjo J. Mourinho.

Anglijos čempionate „Manchester United“ užėmė tik 6-ą vietą, todėl pralaimėjimas šiame mače J. Mourinho auklėtinius būtų palikęs be 2017-2018 metų UEFA Čempionų lygos.

Be kelialapio į Čempionų lygą, „Manchester United“ gavo 6,5 mln. eurų piniginį prizą, 15 kg svečiančią sidabrinę taurę ir bilietą į UEFA Supertaurės mačą su Madrido „Real“ arba Turino „Juventus“, kuris bus žaidžiamas rugpjūčio 8-ą dieną.

„Manchester United“ futbolininkai šio sezono Anglijos lygos taurės finale 3:2 pranoko „Southampton“ ekipą, o „Community Shield“ arba Supertaurės lemiamose rungtynėse įveikė „Leicester City“ komandą 2:1. Dėl trečios pagal svarbą šalyje „Community Shield“ taurės kovoja „Premier“ lygos čempionai ir Anglijos futbolo asociacijos (FA) taurės savininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)