„Mane vis dar stebina ta dvasia, kuri kartais tvyro klube po pralaimėjimų. Jei yra iškovojama skambi pergalė, tai yra laikoma viso klubo sėkme ir laimėjimu, tuo visi džiaugiasi. Tačiau tada, kai patiriamas skaudus pralaimėjimas, tai atrodo lyg kažkokia tragedija. Manau, kad „Barcelona“ reaguoja pernelyg jautriai ir savikritiškai“, - radijo stočiai „RAC 1“ sakė argentinietis.

Pasak futbolininko, „Barcai“ reikia mažiau jaudintis dėl pralaimėjimų, nes komandų, kurios viską visada laimi, nėra.

„Gal aš ir klystu, tačiau kartais atrodo, jog klubas nuo pergyvenimo susinaikins savaime. Praėjusių metų sezonas išties buvo labai geras. Taip, mes patyrėme du skaudžius pralaimėjimus „Bayern“ ir netekome teisės kovoti dėl Čempionų lygos taurės. Ką gi, visko būna ir visko pasitaiko, tačiau katalonams tai atrodo kaip tragedija ir pasaulio pabaiga. Pernai Ispanijos čempionate komanda surinko 100 taškų ir tapo Primeros nugalėtoja, tačiau kartais aplanko toks jausmas, jog klube tokiu pasiekimu labai nesidžiaugiama. Tuo tikrai galima didžiuotis“, - svarstė žaidėjas.

J. Mascherano mano, kad „Barcelona“ pelnytai laimėjo ir pirmąjį šio sezono trofėjų, Ispanijos supertaurę.

„Panašios nuotaikos vyravo ir po rungtynių su „Atletico“. Mes laimėjome supertaurę ir, žinoma, galima sakyti, kad galėjome jį iškovoti žaisdami dar geriau, tačiau tai neturi jokios prasmės. Svarbiausia - galutinė pergalė“, - įsitikinęs Argentinos rinktinės žaidėjas.