Tyrimą dėl galimo federacijos lėšų švaistymo atliekantiems Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnams ketvirtadienio rytą surengus kratas LFF patalpose, J. Kvedaras interviu BNS ketvirtadienį aiškino, kad federacija veikia skaidriai.

- Kokiu turtu disponuoja Lietuvos futbolo federacija?

- Skaičiuokite: mums priklauso stadionas, kaip aš jį įvertinsiu? Mums priklauso sena federacija, mums priklauso 100 proc. visa Kauno akademija su visomis aikštėmis. Tai kaip įvertinti dabar? Kažkur įvertinta, bet aš tikrai negaliu jums tiksliai tos sumos pasakyti.

- O kokiomis lėšomis disponuoja federacija?

- Ką jūs turite omeny?

- Kokios yra federacijos pajamos?

- Yra viskas oficialiai puslapyje, finansai ir viskas. Įsiveskite ir bus jums tiksliai.

- Kas yra pagrindinis federacijos lėšų šaltinis?

- Mes turime labai gerus rėmėjus, mums apmoka viešbučius, daug labai gerų rėmėjų.

- Iš kur gaunate pagrindines lėšas, kurias perskirstote? Ar tai FIFA ir UEFA skiriamos lėšos?

- Jūs ne taip klausiate. Federacija privalo visas rinktines išlaikyti, išleisti į visas varžybas. Federacija taip pat turi visus projektus, kurie buvo priimti, remti, pradedant vartų darymu, aikščių šimtą išdalinome. Ką jūs norite sužinoti?

- Iš kokių lėšų jūs tai darote?

- Turime, susirenkame. Šį tą darome iš savo rėmėjų, tuo pačiu iš UEFA (lėšų) projektus. Jiems pateikiame, kad norime tokį projektą daryti, jie duoda sutikimą, ir tada darome.

- Kiek UEFA per metus suteikia lėšų Lietuvos futbolo federacijai? Buvo minimi 20 mln. eurų.

- Kiekvienam galima dabar kalbėti. Vienas sako 20, kitas sako 200, tai aš tada sakysiu, 2 milijardai. Jūs pasižiūrėkite tiksliai, aš dabar net nežiūrėjau, kiek jie skyrę yra, kaip tik dabar yra atsiuntę žurnalus UEFA, kiek skyrė kiekvienams klubui, išėjusiam į Europos čempionatus, kiek kiekvienai federacijai. Visų šalių iki vienos, jų yra 54, yra surašyta juodu ant balto.

- Jūs linkęs bendradarbiauti su teisėsauga?

- Taip ir yra, kaip tu gali kažko nepateikti? Mes ir pateikiame viską atvirai. Kada buvo, kad nepateikėme?

- Dar noriu paklausti apie kratą Jūsų namuose. Ar ji atlikta Kaune?

- Ne, pas mane nebuvo Kaune, kol kas to nežinau.

- Turite butą ir Vilniuje?

- Aš neturiu nieko, gerbiamoji, aš paprasčiausiai buvau vienoje vietoje svečiuose pas savo dukrą, ir pas dukrą atvažiavo.

- Tai Jūsų dukros namus krėtė?

- Kur mane randa, ten aš privalau... Taip, mano dukros.

- Kaip Jūs apskritai vertinate visas šias kratas?

- Aš kaip vertinu? Labai paprastai. Yra, kurie susirenka Tauragėje medžioti. Ten susirenka verslo atstovai, ten susirenka Seimo nariai, pasidomėkite, kas ten susirenka. Pasižiūrėkite, kas parašė ir kas paprašė, kad tokie dalykai būtų daromi. Aš nežinau, bet mane perspėjo, kad iš ten, iš to medžiotojų būrelio, sulauksiu svečių. Va ir sulaukiau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)