Tais pačiais 2014–ais gynėjas buvo patekęs ir į nacionalinės rinktinės trenerių radarą, tačiau užsikabinti stipriausioje šalies komandoje kol kas dar nepavyko. O ir „Trakuose“ buvo visko. Sunkūs pavasariai ir geresni rudenys.

Šiemet priešsezoniniame laikotarpyje J. Januševskis visas rungtynes pradeda starto sudėtyje, o ir jo žaidimas, netgi lyginant su praėjusiais metais, yra žymiai brandesnis ir užtikrintesnis.

„Visada sunkiai įsivažiuodavau, bet šiais metais to nejaučiu. Kažko tokio nedariau, viskas vyksta savaime. Galbūt, prisideda patirtis. Vis tik A lygoje jau ketvirtas sezonas. Be to, pernai atvykus Sergejui Kovalecui, įgavau dar daugiau pasitikėjimo savimi, kurį bandau atsinešti ir į būsimąjį sezoną“, – oficialiai „Trakų“ svetainei pasakojo J. Januševskis.

Atvykus naujam treneriui, tiek J. Januševskiui, tiek visai „Trakų“ komandai reikia taikytis prie visiškai naujos taktikos, kokios nenaudojo nei vienas riterių treneris iki šiol.

„Įdomi ta taktika (šypsosi). Iš pradžių buvo labai sunku, tačiau kasdien vis lengviau ir lengviau. Ties tuo dirbame per treniruotes, kurios yra labai intensyvios, o po to visa tai tereikia perkelti į aikštę. Manau, kad mūsų intensyvumo priežastis – tokios pat aukštos spartos treniruotės“, – kalbėjo gynėjas.

Šį sezoną trakiškiai daugiau nei pusę įvarčių muša po standartinių situacijų. Du tikslūs smūgiai buvo pasiekti ir per paskutines kontrolines rungtynes su „Jelgava“.

„Standartinės situacijos mus dažnai gelbėjo užpernai. Pernai nepavyko, o šiemet vėl viskas turėtų būti gerai. Aišku, prie to prisideda pasikeitęs mūsų žaidimas, tačiau svarbiausia, kad vėl turime sveiką Jurijų Mamajevą. Būtent jis turėtų prisiimti visus nuopelnus“, – komandos draugą gyrė J. Januševskis.

Iki pirmų oficialių rungtynių „Trakams“ liko 20 dienų. J. Januševskis neabejoja, kad šio laiko visiškai pakaks teisingai pasiruošti Supertaurės dvikovai su „Žalgiriu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)