Iš pradžių buvęs „Barcelona“ ekipos treneris kelias minutes stebėjo, kaip žaidėjai darė apšilimą ir atliko kelis perdavimus. Vėliau jis pradėjo kalbėtis su tam tikrais žaidėjais ir prisijungė prie kai kurių pratimų, taip pat spardydamas kamuolį.

Gerbėjams patiko tai, ką išvydo, ir jie pradėjo kalbėti apie „naują žingsnį į naują erą“.

„Manau, kad tai naujas žingsnis į naują erą. Praėjusį sezoną pasiekėme patį aukščiausią tašką, koks tik įmanomas futbole, ir dabar svarbu išsaugoti šį lygį. Manau, kad J. Gardiola yra tinkamas žmogus, tinkamas naujai „Bayern“ komandos erai“, - sakė šio futbolo klubo gerbėjas Martinas Bardelezas.

Tarp žaidėjų, dalyvavusių treniruotėje, buvo Philippas Lahmas, Thomas Muelleris, Toni Kroosas, Mario Gomezas, vartininkas Manuelis Neueris ir Franckas Ribery. Iš naujokų treniravosi tik Janas Kirchhoffas.

Treniruotėje nebuvo Dantes, Luizo Gustavo ir Javi Martinezo, Davido Alabos, Arjeno Robbeno, Danielio van Buyteno, Xherdano Shaqiri ir Mario Mandžukičiaus. Kontraktą su „Bayern“ klubu pasirašęs Mario Goetze tebesigydo traumą.

Bastianas Schweinsteigeris treniruotę stebėjo nuo suolelio.

42-ejų metų treneris J. Guardiola sakė, jog smarkiai nekeis komandos, ką tik užbaigusios patį sėkmingiausią savo sezoną istorijoje, žaidimo ir pažymėjo, jog kalbėti apie naujos eros pradžią būtų „arogantiška“.