Tačiau futbolo istorijoje būta atvejų, kai dėl per didelio pasitikėjimo savimi ar tiesiog avantiūrizmo žaidėjas mušdavo net kelis kartus ir... – netaikliai.

1. Martinas Palermo

Argentina – Kolumbija – 0:3. 1999 metų Amerikos taurė

Argentiniečių puolėjas pateko į futbolo istoriją. M. Palermo neįmušė net trijų baudinių. Pirmu smūgiu kamuolį sukirto į virpsto ir skersinio sandūrą, antrą kartą spyrė aukščiau vartų, o trečią sykį kamuolį sugavo vartininkas Miguelis Callero. Argentiniečiai pralaimėjo susitikimą 0:3 ir grupėje užėmė tik antrą vietą. Atkrintamose rungtynėse Argentina susitiko su būsima turnyro čempione Brazilija. M. Palermo su trim nerealizuotais baudiniais pateko net į Guinneso rekordų knygą.

2. Frankas De Boeras

Nyderlandai – Italija – 0:0 (1:3 – po baudinių). 2000 metų Europos čempionatas

F. De Boeras vieno baudinio neįmušė per pagrindinį laiką, o antro – jei per baudinių seriją. Nyderlandų rinktinė pralaimėjo Senojo žemyno pirmenybių pusfinalyje 1:3 ir pasitraukė iš turnyro. F. De Boeras iš stadiono išvyko slaptai tam, kad nereikėtų atsakyti į žurnalistų klausimus.

4. Darrenas Bentas

„Sunderland“ – Londono „Tottenham“ – 3:1. 2010 metų Anglijos čempionatas

D. Bentas turėjo progą pakartoti M. Palermo antirekordą, bet „Sunderland“ puolėjas įmušė vieną baudinį iš trijų galimų. Gal būt jis galėjo suklysti ir dar kartą, bet 78-ą min. buvo pakeistas. Nepaisant, D. Bento klaidų, jo atstovaujama komanda vis tiek šventė pergalę.

5. Sergio Aguero

Bukarešto „Steaua“ – „Manchester City“ – 0:5. 2016-2017 metų Čempionų lyga

Unikali istorija. Argentinietis neįmušė dviejų baudinių, bet tapo geriausiu rungtynių žaidėju. Čempionų lygos turnyro atrankos rungtynėse S. Aguero pelnė tris įvarčius iš penkių svečiuose ir praktiškai „sunaikino“ rumunų klubą.

6. Fiodoras Smolovas

„Ural“ – „Krasnodar“ – 4:3 (3:3, baudiniai – 4:3). 2016-2017 Rusijos taurės turnyras

Įvartis nuo 11 metrų baudinio žymės 89-ą min., rezultatui esant lygiam 3:3, beveik būtų garantavęs „Krasnodar“ klubui kelialapį į pusfinalį, bet F. Smolovas suklydo. Antrą kartą jis neįmušė jau 11 metrų baudinių serijoje. Tiesa, po F. Smolovo smūgio 2-ą min. Krasnodaro ekipa pirmavo 0:1. Vienas turnyro favoritų „Krasnodar“ klubas antradienį (vasario 28-ą dieną) pralaimėjo 3:4 ir buvo priverstas trauktis iš varžybų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)