Trečiadienį patyręs žalgirietis įmušė 11 metrų baudinį Gargžduose į „Bangos“ vartus, o sekmadienį jau iš žaidimo įmušė „Šiauliams“. Kapitonas pirmas spėjo prie šiauliečių vartininko atmušto kamuolio ir nukreipė jį į tuščius vartus. D. Šemberas išlygino rezultatą, o vėliau po Manto Kuklio įvarčio vilniečiai išplėšė ir pergalę.

„Man nebūdinga mušti įvarčius. Gerai, kad tas įvartis krito, bet ne tame esmė. Svarbiausia, kad laimėjome ir iškovojome 3 taškus. Visiškai nesvarbu, kas įmušė ar kas atliko rezultatyvų perdavimą. To neakcentuoju, – po mačo kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas. – Svarbiausia, kad būtų 3 taškai. Kovojame dėl čempionų titulo, todėl mums svarbiausia taškai, o ne įvarčiai. Mes skaičiuosime taškus, o įvarčius tegul skaičiuoja kiti.“

Futbolininkas pripažino, kad rungtynės su „Šiauliais“ klostėsi sunkiai. Kita vertus, varžovai patvirtino, kad dar prieš rungtynes jų adresu sakyti geri žodžiai nebuvo be pagrindo.

„Buvo nelengva. Varžovų komanda pastaruoju metu demonstruoja gerą sportinę formą, ne veltui laimėjo dvejas pastarąsias rungtynes. Tai jauna, ambicinga, gera komanda, turinti gerų žaidėjų. Šiandien galima pagirti ir varžovus, ir savo komandą, – kalbėjo D. Šemberas. – Negalime sakyti, kad pirmajame kėlinyje diktavome savo sąlygas. Stengėmės žaisti kiek kitokia taktika, nei paprastai, iš dalies ji nepasiteisino. Per pertrauką atlikome korektyvas ir žaidimas pasikeitė. Turėjome didelę persvarą ir pelnytai laimėjome.“

Vis dėlto saugas tvirtino, kad galima buvo laimėti ir lengviau, reikėjo tik pasinaudoti progomis įvarčiams pelnyti.

„Įmušėme 2 įvarčius, nors galėjome įmušti daugiau. Sukūrėme daug progų, bet jų realizavimas šiandien buvo ne mūsų pusėje. Vis dėlto svarbiausia, kad yra 3 taškai“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!