Sekmadienį „Ludogorec“ patvirtino pirmiau pasirodžiusius žiniasklaidos pranešimus ir paskelbė pradėjusi derybas su V. Dambrausku bei jo asistentu iš Lietuvos Mariumi Skinderiu dėl sutarčių nutraukimo.

Klubo esą netenkino rezultatai tarptautiniame fronte bei pademonstruotas žaidimas kaunantis su pagrindiniais konkurentais Bulgarijoje.

Nors vietos žiniasklaida suskaičiavo, jog V. Dambrauskas pagal per rungtynes rinktų taškų vidurkį (2,1) tarp visų „Ludogorec“ vairininkų užėmė ketvirtą vietą, o jo vadovaujama komanda praėjusiame sezone apgynė šalies čempionų titulus bei pateko į UEFA Europos lygos grupių etapą.

Nežinau, mano nuomone, tai tik žiniasklaidos antis. Klubas jau pranešė oficialiai? Ką gi, nedžiugi naujiena, nes Valdas to tikrai nenusipelnė.
Valdas Ivanauskas

Pačioje Bulgarijoje žinia apie skyrybas su lietuviu sutikta ironiškai: Razgrado klubas per pastaruosius trejus metus pakeitė jau aštuonis trenerius.

Pirmadienį Delfi paklaustas, kaip vertina tokią pirmo istorijoje tautiečio, vadovavusio komandai pagrindiniame UEFA turnyre, karjeros etapo atomazgą, V. Ivanauskas dar abejojo, ar naujienos – patikimos.

„Valdas nenusipelnė tokios pabaigos. Juk rezultatai buvo, gal tik klubui norėjosi Čempionų lygos. Visi supranta, kad „Ludogorec“ Bulgarijoje turi būti čempionai, bet Valdas juk tai ir padarė. Nežinau, mano nuomone, tai tik žiniasklaidos antis. Klubas jau pranešė oficialiai? Ką gi, nedžiugi naujiena, nes Valdas to tikrai nenusipelnė“, – stebėjosi rinktinės strategas.

Jam pačiam šį šeštadienį teks susidurti su keliais jau buvusiais V. Dambrausko auklėtiniais: Bulgarijos rinktinės sudėtyje yra trys „Ludogorec“ žaidėjai, įskaitant bene svarbiausią tiek klubo, tiek nacionalinės ekipos figūrą Kirilą Despodovą.

Pirmajame komandų tarpusavio susitikime praėjusį mėnesį Sofijoje pastarasis atliko rezultatyvų perdavimą vienintelį įvartį po standartinės situacijos 82-ą min. įmušusiam Ivailo Čočevui.

„Tos rungtynės davė daug pamokų. Žaidimas buvo apylygis, rezultatą lėmė smulkmenos. Dabar namuose norisi pasiekti teigiamą rezultatą. Taktika – vienas dalykas, bet svarbiausia, kad visi žaidėjai tikrai būtų pasiruošę. Kai liks kelios dienos, tuomet ir nuspręsime, kaip reikėtų žaisti“, – komentavo V. Ivanauskas.

Nors pirmadienį pirmoje rinktinės treniruotėje Vilniaus LFF stadione sportavo tik maždaug pusė pakviestų žaidėjų, dauguma jų jau atvyko į Lietuvą, ir dėl to 55-erių specialistas teigia, jog komandą bus galima geriau paruošti laukiantiems iššūkiams nei praėjusį mėnesį.

„Nuotaikos – linksmesnės nei rugsėjį. Tuo metu kai kurie žaidėjai nebuvo deramos fizinės formos, be to, reikėjo sužaisti trejas rungtynes iš eilės. O dabar dar turime daugiau laiko pasiruošti – penkias dienas iki pirmo mačo.

Situacija – visai kitokia, džiugina, kad dauguma futbolininkų žaidžia savo klubuose ir atlieka pagrindinius vaidmenis. Laukiame tik Donato Kazlausko, kuris prisijungs vėliau, ir turėsime visą komandą. Dar yra kelios traumelės: Edgaras Utkus jaučia raumenų skausmus, yra mikrotraumų. Rizikuoti tikrai niekas nenori, bet tikimės, kad greitai šios problemėlės išsispręs“, – kalbėjo treneris, kuriam fiziškai debiutuoti prie rinktinės vairo prieš mėnesį sukliudė koronavirusas.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) paskelbė, jog įėjimas į šeštadienio dvikovą bus nemokamas. V. Ivanauskas viliasi, kad rudeniški orai nesukliudys surinkti apypilnių tribūnų.

„Šeštadienis – vadinama šeimos diena. Tikėsimės, kad oro sąlygos leis ją praleisti stadione. Komforto čia tikrai nedaug. Manau, kad po vakarykščio salės futbolo čempionato finalo susidomėjimo bus daugiau“, – sekmadienį Kaune finišavusias pasaulio pirmenybes priminė rinktinės treneris.

Po akistatos su bulgarais jo auklėtiniai spalio 12 d. namuose priims ir Šveicariją.

Pasaulio čempionato atrankos C grupėje per 5 turus taškų dar neiškovoję lietuviai užima paskutinę penktą vietą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)