Nors praėjusį savaitgalį vykusios Portugalijos aukščiausios futbolo lygos rungtynės tarp „Belenenses“ ir kito Lisabonos klubo „Benfica“ nebuvo atidėtos, teisėjui antrojo kėlinio metu teko jas nutraukti, aikštėje belikus šešiems „Belenenses“ žaidėjams.

Jei bus patvirtinta, kad žaidėjai užsikrėtė naujos atmainos koronavirusu, tai bus pirmieji omikron atvejai, nustatyti Portugalijoje.

Portugalijos nacionalinis sveikatos institutas pridūrė, kad vienas iš „Belenenses“ žaidėjų neseniai lankėsi Pietų Afrikoje, kur anksčiau šį mėnesį pirmąkart buvo aptikta ši COVID-19 sukeliančio koronaviruso atmaina.

Dešimtys valstybių nuo Europos iki Azijos sustabdė skrydžius iš Pietų Afrikos Respublikos ir jos kaimynių, kai Pietų Afrikos mokslininkai lapkričio 25 dieną paskelbė apie naująją atmainą.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) naujajai atmainai suteikė graikiškos omikron raidės pavadinimą ir pripažino ją keliančia susirūpinimą.

PSO nurodė, kad „dar neaišku“, ar omikron lengviau perduodamas nuo vieno žmogaus kitam, taip pat ar šio varianto infekcija sukelia sunkesnių susirgimų negu ankstesnės atmainos.

Portugalijos aukščiausios futbolo lygos pareigūnai sekmadienį susitiko aptarti farsu virtusių rungtynių tarp „Belenenses“ ir „Benfica“, kurias per antrą kėlinį teko nutraukti.

„Belenenses“ dėl COVID-19 protrūkio į šias šeštadienį vykusias rungtynes surinko vos devynis žaidėjus, iš kurių du – vartininkai.

Vienam „Belenenses“ vartininkų teko užimti aikštės žaidėjo poziciją. Po pirmojo kėlinio „Benfica“ pirmavo 7:0.

Praėjus trims antrojo kėlinio minutėms teisėjas buvo priverstas mačą nutraukti, nes aikštėje beliko šeši „Belenenses“ žaidėjai, vienam iš futbolininkų patyrus traumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)