Po penkerių C grupės rungtynių italai savo sąskaitoje turi 11 taškų, antroje vietoje žengiantys šveicarai atsilieka 4 taškais, tačiau yra sužaidę dvejomis rungtynėmis mažiau.

Italijos rinktinės strategas Roberto Mancini laukė antradienio treniruotės, kurioje galėjo įvertinti savo auklėtinių fizinę būklę bei jų energiją. Tik po jos strategas galėjo rikiuoti komandos sudėtį trečiadienio rungtynėms su Lietuva.

Savo sprendimams R. Mancini vadovausis būtent žaidėjų savijauta, tai esminis kriterijus formuojant startinį vienuoliktuką.

Paskutiniame mače lygiosiomis 0:0 su Šveicarijos nacionaline ekipa sužaidę italai užfiksavo unikalų rekordą – „Azzurri“ nepralaimėjo jau 36 rungtynių iš eilės.

Tačiau artėjant dvikovai su Lietuva spaudos konferencijoje R. Mancini buvo priverstas užstoti savo auklėtinius, kurie per paskutines dvejas rungtynes surinko vos 2 taškus.

Taip pat strategas teigė, kad trečiadienį vakare gali būti svarbu pelnyti ne vieną įvartį siekiant pagerinti įvarčių santykį.

„Bet pirmiausia turime iškovoti tris taškus ir sustiprinti pozicijas atrankoje. Lietuva – fiziškai stipri komanda, sieks nenusileisti aikštėje. Nuo mūsų priklauso, kaip greitai pavyks įgyti pranašumą“, – kalbėjo R. Mancini.

Ir strategas apie įvarčius rungtynėse su Lietuva kalbėjo neatsitiktinai. Jo auklėtiniai tėvynėje sulaukė kritikos po dviejų lygiųjų paeiliui. Europos čempionų strategas gynė „Lazio“ puolėją Ciro Immobile, kuris per paskutines šešerias rungtynes šaudė tuščiais šoviniais.

„Mes visada kalbame apie jį, toks jausmas, jog grįžtame į Mario Balotelli laikus... Laimėjome Europos čempionatą, o Ciro beveik visada rungtynes pradėdavo startinėje sudėtyje.

Vaikinai turi prisiminti kas jie ir psichologiškai jaustis gerai. Jie laimėjo Euro 2020 ir komanda turi žaisti ramiai. Taip pat futbolininkai yra pakankamai patyrę, jog jų pečiai atlaikytų kritiką.

Italijoje esame įpratę visada rasti kaltininkus dėl visko, tai yra mūsų prigimtis. Turime nuo to atsiriboti ir tiesiog stengtis viską daryti geriau, tiksliau.

Juk per paskutines 10 rungtynių nesužaidėme 0:0, o įvartį praleidome tik vieną. Kalbant apie Immobile, nematau didelės problemos: galbūt jis pasaulio čempionate įmuš 8-is, laimėsime pasaulio taurę, o Ciro bus rezultatyviausias žaidėjas“, – kalbėjo R. Mancini.

Akistatoje su Lietuva nežais Marco Verratti ir Lorenzo Pellegrini, kurie paliko rinktinės gretas. Rugsėjo mėnesio langą italai ir lietuviai užbaigs trečiadienį, rungtynių pradžia – 21.45 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Roberto Mancini
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)