Italų ekipos strategas Cesare'as Prandelli buvo priverstas savo auklėtinį pakeisti jau pačioje mačo pradžioje. Ant neštuvų aikštę palikusį žaidėją pakeitė Alberto Aquilani.

Tai, jog R. Montolivo lūžo koja ir jis negalės žaisti planetos pirmenybėse, patvirtino komandos medikas Enrico Castellaci.

„R. Montolivo lūžo blauzdikaulis. Jam veikiausiai operacija bus neišvengiama. Jis negali su mumis vykti į Braziliją“, – liūdną prognozę atskleidė medikas.

Šiuo metu preliminariame Italijos rinktinės sąraše, be R. Montolivo, yra 29 pavardės. Po lygiųjų su Airija strategas C. Prandelli turėtų paskelbti, kurie šeši futbolininkai atsisveikins su Italijos treniruočių stovykla.

Šeštadienio vakarą nemalonios naujienos pasiekė ir Meksikos rinktinės stovyklą, nes taip pat dėl lūžusios kojos į pasaulio čempionatą nevyks Luisas Montesas.

Futbolininkas buvo įvardijamas kaip vienas kertinių trenerio Miguelio Herreros treniruojamos komandos futbolininkų, todėl neabejojama, kad jam rasti tinkamą pamainą bus labai sunku.

Tačiau tai ne vienintelis Meksikos rinktinės galvos skausmas. Po pergalės 3:1 prieš Ekvadorą taip pat kaip ir L. Montesas į ligoninę išvyko kapitonas Rafa Marquezas. Pastarajam atsirado problemų su keliu, todėl medikai ištirs, ar futbolininkas nepatyrė rimtesnės traumos.