Ketvirtadienio vakarą Roberto Mancini vadovaujami Europos čempionai namie – Palermo miesto stadione – sensacingai 0:1 nusileido Šiaurės Makedonijos futbolininkams ir antrą kartą paeiliui liks be pasaulio pirmenybių.

Į 2018-ųjų pasaulio čempionatą kelią italams paskutinėje atrankos fazėje buvo užkirtę švedai.

„Šių nesėkmių priežastis labai paprasta. Aš jau daug laiko kartoju, kad mes keliolika metų kopijuojame Josepo Guardiolos futbolo stilių, neturėdami pakankamo meistriškumo. Makedonijos futbolininkai už mūsiškius buvo stipresni fiziškai, jie netgi buvo dinamiškesni ir ryžtingesni.

Viskas yra labai aišku: kol nesuprasime, kad modelis, kurį turime kopijuoti, yra vokiškas futbolas, mes neaugsime. O mes bandome būti kaip ispanai, kurių technika yra tobula, bet mums nepasiekiama. Ir tai lemia, kad išnaudojame vos 50 proc. galimybių“, – analizuodamas Italijos rinktines nesėkmę „Sky Sport Italia“ televizijai dėstė F. Capello.

„Mes turime kopijuoti vokišką futbolo modelį. Jame yra ir ryžto, ir vertikalaus žaidimo, ir apskritai gilesnio žaidimo. Kol kas vienintelė tai daranti klubinė futbolo komanda Italijoje yra Bergamo „Atalanta“. Ir jeigu nesuprasime, kad žaisdami Europoje privalome demonstruoti ryžtingą ir drąsų futbolą, visada liksime užnugaryje“, – pridūrė jis.

Fabio Capello

Anot F. Capello, Italijos futbolo akademijose taip pat ima trūkti ryškių jaunų žaidėjų, o visa bėda slypi bendrame italų trenerių mentalitete ir taikomoje taktikoje.

„Akademijose matome vis daugiau žaidėjų ne iš Italijos. Ryškių italų yra, tačiau nedaug. Apskritai problema slypi bendrame mentalitete, žaidėjai atvykę į Italijos komandas dingsta. Kaip įmanoma, kad bet kuris puolėjas, ankstesniuose savo klubuose demonstravęs kokybišką futbolą, tiesog pranyktų?“

Jau kurį laiką „Serie A“ komandas dėl prasto žaidimo tarptautinėse UEFA varžybose viešai kritikuojantis F. Capello trenerio karjerą pats baigė 2018-aisiais, sezoną padirbėjęs Kinijoje.

Anksčiau jis pats treniravo elitines Europos komandas – „A.C. Milan“, „Roma“, Turino „Juventus“, Madrido „Real“, rinktinių lygmenyje 2007-2012 m. vadovavo Anglijos nacionalinei ekipai, o 2012-2015 m. – Rusijai.

Italiją patiesę makedonai lemiamose rungtynėse dėl bilieto į pasaulio čempionatą Katare susirems su Portugalija. Kovo 29-ąją rungtynės vyks Porto mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją