Devynis kartus iš eilės „Serie A“ triumfavę „Juventus“ futbolininkai šį sezoną titulą greičiausiai užleis nacionalinėse pirmenybėse nepriekaištingai žaidžiančiai Milano „Inter“ komandai.

Nors teoriškai dar gali nutikti visko, faktai kalba patys už save: iki turnyro pabaigos likus 8 turams nuo lyderės „Inter“ komandos „Juventus“ jau atsilieka 12 taškų ir yra trečioje turnyro lentelės vietoje.

Turino komandą lenkia ir „Milan“ futbolininkai, o ant kulnų jai lipa ir dar dvi ekipos – Bergamo „Atalanta“ ir „Napoli“.

Taigi, „Juventus“ dar teks gerokai paplušėti, norint išsaugoti vietą tarp keturių geriausių „Serie“ A komandų, garantuojančią kelialapį į kito sezono UEFA Čempionų lygą.

O šis turnyras šiemet dar sykį tapo didžiuliu nusivylimu „Juventus“ žaidėjams, treneriams, vadovybei ir sirgaliams. Komanda krito jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape – po dramatiškos kovos nusileido poros autsaidere laikytai „Porto“ vienuolikei.

Tame pačiame etape, kuriame „Juventus“ periodiškai krenta nuo pat C. Ronaldo atvykimo į Italiją – 2018-2019 m. sezono. Madrido „Real” pergalių simboliu šiame prestižiniame turnyre tapusiam portugalui sėkmės į Turiną kartu su savimi persigabenti nepavyko.

Ir nieko keisto, kad apie futbolą itin mėgstantys diskutuoti italai vis drąsiau žeria kritiką vienai ryškiausių pasaulio sporto žvaigždžių bei vadina „Juventus“ sprendimą įsigyti C. Ronaldo nepasiteisinusiu.

„Juventus“ Madrido klubui už C. Ronaldo perėjimą sumokėjo apytiksliai 100 mln. eurų, o per sezoną Turine C. Ronaldo uždirba dar po maždaug 31 mln.

Pasibaigus dabartinėms pirmenybėms kontraktas tarp „Juventus“ ir C. Ronaldo galios dar vieną sezoną, iki 2021-2022 m. klubinių futbolo turnyrų pabaigos.

„Ronaldo jau nėra tas Ronaldo, kuris buvo geriausiais savo karjeros metais. Akivaizdžiai matomas jo nervingumas aikštėje, jis pats supranta, kad įvykiams nebegali daryti tokios įtakos, kokią sugebėdavo daryti anksčiau. Ir kaip žmogus ir daugkartinis čempionas, dėl tokios padėties jis pyksta pats ant savęs“, – Italijos „Radio 1” laidoje drąsias mintis apie C. Ronaldo išsakė legendinis „AC Milan“ ir Italijos rinktinės vartininkas Walteris Zenga.

Vertindamas prie „Juventus“ vairo nuo šio sezono stovinčio Andrea Pirlo darbą, W. Zenga pažymėjo, kad treneriui labai svarbu išsaugoti klubo pasitikėjimą.

„Jis tik pradeda savo kelią tokio lygio trenerio poste. Labai sunku tai daryti komandoje, kuri laimėjo devynis čempionatus paeiliui. Reikia atlaikyti didžiulį spaudimą, tačiau panašu, kad kol kas „Juventus“ juo pasitiki“, – kalbėjo W. Zenga.

Dar kontraversiškesnes mintis apie C. Ronaldo ir „Juventus“ ryšį išsakė kitas italų futbolo ekspertas ir politikas Massimo Mauro, kadaise pats Turino komandos gynėjo pozicijoje sužaidęs 102 oficialias rungtynes.

„Cristiano niekada nebuvo tikras lyderis ir niekada juo nebus. Jis yra žmogus-įmonė, kurią domina jos pačios finansinės sąskaitos ir atsiskaitymai, bet ne komandos rezultatai. Jis nėra komandinis žaidėjas, jis nori, kad kolegos jam perduotų kamuolį, o tada jis galėtų spręsti savo užduotis ir bandyti įmušti. Jis nuostabus solistas, bet ne komandos žaidėjas“, – porino M. Mauro.

Tiesa, individualaus C. Ronaldo talento italas nenuvertino.

„Cristiano visuomet pavykdavo rasti būtų įmušti, jis tiesiog jautė ir jaučia įvarčius. Jokiu būdu negalima sakyti, kad jis nebuvo aukštumose. Be to, jo pasiekimai marketingo srityje yra milžiniški. Tačiau, žiūrint iš sportinių rezultatų, „Juventus“ pasiekimai su juo nė kiek nepagerėjo, o Čempionų lygoje netgi suprastėjo. Aš apskritai manau, kad abiejų pusių keliai turėtų išsiskirti: Cristiano toliau galėtų žaisti kurioje nors kitoje vietoje, o „Juventus“ tuo pačiu atsipalaiduotų nuo nežmoniškų ekonominių išlaidų.“


Su „Juventus“ komanda C. Ronaldo du kartus tapo Italijos čempionu, šalies taurės laimėti ekipai nepavyko, minėtosios nesėkmės lydėjo ir Čempionų lygoje.

Šį sezoną C. Ronaldo yra „Serie A“ snaiperių sąrašo lyderis su 25 įvarčiais. Antras žengia belgas Romelu Lukaku iš „Inter“, kuris yra pasižymėjęs 21 sykį.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)