Prestižinį apdovanojimą „Ballon d’Or“ (Auksinį kamuolį) kaip ir tikėtasi penktą kartą karjeroje laimėjo FC „Barcelona“ ir Argentinos rinktinės puolėjas Lionelis Messi, surinkęs 41 proc. balsų.

Antras rinkimuose liko portugalas Cristiano Ronaldo (27,76 proc.) iš Madrido „Real“, trečias – brazilas Neymaras (7,86 proc.) iš „Barcos“.

Tiesa, ne visos FIFA šalys-narės dalyvavo rinkimuose. Štai Italijos futbolo federacija boikotavo juos ir nebalsavo. Taip pasielgė ir nacionalinės rinktinės treneris Antonio Conte, ir kapitonas Gianluigi Buffonas.

Tokio sprendimo priežastis – tai, kad į išplėstinį kandidatų sąrašą nebuvo įtrauktas 37-erių metų G. Buffonas, kuris praėjusį sezoną padėjo Turino „Juventus“ laimėti „Serie A“ pirmenybes ir nukeliauti iki pat UEFA Čempionų lygos finalo.

Tačiau vietoje jo nominuoti buvo ne tik puikiai žaidęs Manuelis Neueris (Miuncheno „Bayern“), bet ir Davidas De Gea („Man United“) ir Davidas Ospina (Londono „Arsenal“).

Beje, dėl nežinomų motyvų nuo balsavimo susilaikė ir ispanas Ikeras Casillasas.

Tuo metu Lietuvos atstovai vienbalsiai pasisakė už L. Messį.

Lietuvos atstovų balsai:

Buvęs rinktinės treneris Igoris Pankratjevas: 1.Lionelis Messi 2. Cristiano Ronaldo 3. Robertas Lewandowskis.

Rinktinės kapitonas Mindaugas Panka: 1. Lionelis Messi, 2.Cristiano Ronaldo, 3. Javieras Mascherano.

Žurnalistas Giedrius Janonis: 1.Lionelis Messi 2. Cristiano Ronaldo 3. Luisas Suarezas.

L. Messi prieš tai šį prizą iškovojo 2009, 2010, 2011 ir 2012 metais. C. Ronaldo rinkimus laimėjo 2008, 2013 ir 2014-aisiais.

L. Messi per 2015 metus pelnė 48 įvarčius ir kartu su FC „Barcelona“ laimėjo net penkis trofėjus – „La Liga“ čempionatą, „Copa del Rey“ turnyrą, UEFA Čempionų lygą, UEFA Supertaurę ir FIFA klubų pasaulio taurę.

Rinkimų laureatai:

FIFA geriausias metų futbolininkas – Lionelis Messi (FC „Barcelona, Argentinos rinktinė)

FIFA geriausia metų futbolininkė – Carli Lloyd (JAV rinktinė)

FIFA geriausias vyrų komandos treneris – Luisas Enrique (FC „Barcelona“);

FIFA geriausia moterų komandos trenerė – Jill Ellis (JAV rinktinė)

FIFA gražiausias metų įvartis – Wendellis Lira („Goianesia“)

FIFA garbingo žaidimo prizas – futbolo klubai ir organizacijos, padedančios pabėgėliams.

FIFA metų komanda: Manuelis Neueris, Thiago Silva, Marcelo, Sergio Ramosas, Dani Alvesas, Andresas Iniesta, Luka Modričius, Paulis Pogba, Neymaras, Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)