Iki tol vienintelė sezone nepralaimėjusi riteriams Šiaurės Lietuvos komanda nesugebėjo reabilituotis savo žiūrovų akivaizdoje už košmarišką žaidimą praėjusiame ture ir patyrė penktą nesėkmę paeiliui.

Komandoms prireikė šiek tiek laiko apsiprasti stipriu vėju ir lietumi, todėl per pirmas dešimt minučių tik Mariui Rapaliui teko įsijungti į žaidimą ir sugauti labai stiprų ir gan pavojingą Horia Crisano baudos smūgį.

12-ą minutę baudos smūgis buvo skirtas į kitus vartus. Martynas Matuzas sužaidė ypač nesėkmingai ir nesugebėjo atremti Aleksandro Byčianoko šūvio. Žemėjančia trajektorija skriejęs kamuolys buvo pasiųstas tiesiai į vartininką, bet šis savo komandos neišgelbėjo.

Kėliniui įsibėgėjant, keletą momentų įvarčiui neišnaudojo „Kruoja“. Kartą tiesiai į vartininką kamuolį pasiuntė jį iš neatsargiai sužaidusio varžovo baudos aikštelėje perėmęs Tomas Salamanavičius. Vėliau puikaus Tomo Birškio perdavimo neišnaudojo Ričardas Beniušis, dviejų gynėjų apsuptyje nesugebėjęs pataikyti į vartus smūgiu galva.

33-ą minutę tik fantastinis M.Matuzo šuolis išgelbėjo pakruojiškius nuo antrojo įvarčio. Jurijui Mamajevui ir Lukui Kochanauskui sužaidus „sienelę“, ruso smūgis buvo labai puikus, bet dar puikiau sužaidė aikštės šeimininkų vartininkas.

Praėjus trims minutėms, „Trakai“ padvigubino persvarą po dar vieno neužtikrintai sužaisto „Kruojos“ vartininko epizodo. Po pražangos tolimą J. Mamajevo perdavimą kumščiu atmušė vartus palikęs M. Matuzas, bet kamuolys nukrito L. Kochanauskui, kuris vienu lietimu pasiuntė jį į vartų tinklą.

Kėliniui baigiantis, svečiai neišnaudojo dar dviejų puikių progų. Iš pradžių prieš vartus po idealaus tolimo D. Česnauskio perdavimo iššoko Davidas Aršakianas, bet, bandydamas perkelti kamuolį per jį pasitikusį vartininką, pataikė į skersinį. Vėliau, Artiomas Gurenka baudos aikštelėje surado be priežiūros paliktą pirmojo įvarčio autorių A.Byčianoką, bet baltarusiui smūgis visiškai nepavyko.

Nors po pertraukos iniciatyvą perėmė „Kruoja“, pabandžiusi surengti svečių vartų šturmą, bet M.Rapaliui į žaidimą įsijungti praktiškai nereikėjo. Po sykį į vartų stačiakampį pataikė T. Salamanavičius ir Aivaras Bagočius. Kiti pakruojiškių bandymai smūgiuoti skriejo pro šalį, aukštus perdavimus link vartų sėkmingai atmušdavo „Trakų “ gynėjai.

Blankaus antrojo kėlinio nepakeitė ir į aikštę mesti nauji žaidėjai. Diarra Boubakary ir Edelino kažkiek pagyvino Pakruojo komandos žaidimą aikštės viduryje, tačiau perdavimai baigiamosiose atakų stadijose dažniausiai būdavo netikslūs.

Skubėti link varžovų vartų nebuvo nusiteikę ir svečiai. Sužaidus vos pusę kėlinio, rungtynių arbitrui ne kartą teko raginti „Trakų“ žaidėjus greičiau grąžinti kamuolį į žaidimą iš užribio, pradėti atakas po pražangų.

Baigiantis rungtynėms, „Kruojos“ atakos tapo visiškai chaotiškos, padaugėjo netaiklių perdavimų. Lemiamo šturmo stadione susirinkę žiūrovai nesulaukė.

Tuo metu uostamiestyje – netikėtas rezultatas ir maloniai nustebinęs Utenos „Utenio“ žaidimas. Aukštaitijos ekipa išvykoje sugebėjo sužaisti lygiosiomis 1:1 (1:1) su Klaipėdos „Atlantu“, tačiau demonstravo geresnį žaidimą nei dėl prizinių vietų kovojantis pajūrio klubas.

Pirmieji pavojingiau atakavo šeimininkai. Po pakelto kampinio Andrius Bartkus smūgiavo galva, tačiau Pavelas Leusas sugebėjo nukreipti kamuolį už galinės linijos.

Visgi „Utenis“ kėlinio pradžioje buvo pranašesnis, o itin aktyviai kairiajame krašte rungtyniavo Mindaugas Grigaravičius. Sykį saugas po gražios kombinacijos perdavė kamuolį į baudos aikštelę, o ten Edgarui Mastianicai pritrūko šiek tiek tikslumo.

14-ą minutę M. Grigaravičius uždirbo kampinį po kurio svečiai išsiveržė į priekį. Standartinės padėties metu Mantas Fridrikas perdavė kamuolį link Dariaus Kazubovičiaus, o jaunasis puolėjas atmetė žaidimo įrankį komandos draugui. Robertas Freidgeimas gera proga pasinaudojo ir galingu smūgiu išvalė visus apatinio vartų kampo voratinklius.

Atlantiečiai galėjo atstatyti pusiausvyrą po Marko Benetos aštraus perdavimo, tačiau M.Fridrikas paskutinę akimirką likvidavo pavojų.

E. Mastianica turėjo puikią galimybę padvigubinti rezultatą. Saugas baudos aikštelėje nesuvaldė kamuolio, tad gera proga liko neišnaudota.

Atlantiečiai 31-ą minutę nubaudė varžovus už prastą realizaciją ir išlygino rezultatą. Marius Kazlauskas perdavė kamuolį iš savo aikštės pusės, o gynėjus tarsi stovinčius aplenkęs Andrejus Paniukovas tiksliu smūgiu atstatė pusiausvyrą.

Kėlinio pabaigoje uteniškiai turėjo neblogą galimybę pelnyti antrą įvartį. Į baudos aikštelę įsiveržęs D. Kazubovičius buvo laisvas, bet smūgiavo nesėkmingai.

Po pertraukos keli atlantiečių bandymai privertė paplušėti P.Leusą. Veteranas su smūgiuotais kamuoliais susitvarkydavo užtikrintai.

Kiek netikėtai svečiai prie „Atlanto“ vartų surengė tikrą atakų škvalą. Dviejų puikių progų neišnaudojo E. Mastianica, o M. Grigaravičiaus smūgį iš arti atrėmė Edvinas Gertmonas.

Maža to, Utenos klubo futbolininkai gerai spausdavo varžovus ir versdavo juos klysti.

Rungtynėms artėjant į pabaigą tik sėkmė išgelbėjo klaipėdiečius. R. Freidgeimas baudos smūgio metu sudrebino vartų virpstą, o „Utenis“ buvo per plauką nuo antrojo įvarčio.

Paskutinėmis minutėmis aktyviau žaidė uteniškiai, tačiau iškovoti trijų taškų Klaipėdoje Mindaugo Čepo kariaunai nepavyko. Dėl krūvos neišnaudotų puikių progų svečiai galinti kaltinti tik save.

Rezultatai:

Pakruojo „Kruoja“ 0 - 2 Trakų „Trakai“
12' [0 - 1] Aleksandras Byčianokas
36' [0 - 2] Lukas Kochanauskas

Klaipėdos „Atlantas“ 1 - 1 Utenos „Utenis“
14' [0 - 1] Robertas Freidgeimas
31' [1 - 1] Andrejus Paniukovas

Turnyro lentelė:

1.Trakų „Trakai“1191127:1128
2.Vilniaus „Žalgiris“1090123:427
3.Marijampolės „Sūduva“1062221:820
4.Klaipėdos „Atlantas“1052319:1017
5.Kauno „Spyris“1041511:1913
6.Kauno „Stumbras“932412:1211
7.Pakruojo „Kruoja“1132611:1811
8.„Klaipėdos granitas“1123612:259
9.Utenos „Utenis“112279:198
10.Šiaulių „Šiauliai“1103810:293