Prieš kelias savaites startavusi iniciatyva #MakeItLouder į vieną būrį subūrė daugelį kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų organizacijų, dar po savaitės „Riterių“ žaidėjai ir treneris, kartu su organizacijomis kvietimus į būsimą dvikovą įrašė gestų kalba, o jau šią savaitę prie iniciatyvos prisijungia ir skaitomiausias naujienų portalas Lietuvoje – DELFI.

Riterių“ kelionę Europoje su vertimu į gestų kalbą, tiesiogiai transliuos populiariausia internetinė televizija Lietuvoje – DELFI TV. Liepos 11-ąją „Riteriai“ Europos lygos pirmame atrankos etape namuose susitiks su Farerų salų „Klaksvik“ ekipa.

Klausos sutrikimas yra viena dažniausiai pasitaikančių negalių. Lietuvoje gyvena apie 6 tūkst. kurčiųjų ir apie 40 tūkst. mažesnį ar didesnį klausos sutrikimą turinčių žmonių.

„Lietuvoje kurtieji vis dar susiduria su informacijos neprieinamumu, renginių nepritaikymu, ir dėl šios priežasties klausos negalią turintys asmenys dažnai negali visiškai įsitraukti į viešąjį gyvenimą.

Todėl labai džiaugiamės „Riterių“ idėja pritaikyti varžybas klausos negalią turintiems asmenims, juolab, kad anksčiau futbolo rungtynės niekada nebuvo verčiamos į gestų kalbą.

Dar smagiau, kad ši iniciatyva kilo ne iš kurčiųjų, o iš girdinčiųjų pusės. Labai džiugu, kad būtent girdintieji stengiasi kuo plačiau pritaikyti aplinką kurčiųjų poreikiams,“ – akcijos sumanymu džiaugėsi Lietuvos kurčiųjų draugijos (LKD) viceprezidentas Mykolas Balaišis.

„Norime, kad #MakeItLouder iniciatyvos žinutė būtų paskleista kuo plačiau, todėl labai džiaugiamės, kad prie iniciatyvos garsintojų prisideda ir skaitomiausias naujienų portalas Lietuvoje – DELFI“, - apie susitarimą kalbėjo „Riterių“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas Ovidijus Jurevičius.

Prie iniciatyvos aktyviai prisideda: Lietuvos kurčiųjų draugija, Kauno kurčiųjų jaunimo organizacija, Lietuvos šeimų, auginančių kurčius ir neprigirdinčius vaikus, bendrija „Pagava“ ir Lietuvos gestų kalbos vertėjų asociacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)