Prieš artėjančias rinktinės kovas „Vyčio“ tribūna kvietė aktyviau ir gausesnėmis pajėgomis užpildyti aktyviausią sirgalių sektorių.

Patiems jauniausiems futbolo mėgėjams galbūt būtų sunku patikėti, jog organizuoto rinktinės palaikymo pulko gretos kažkada skaičiuotos šimtais. Prieš keletą metų – dar dešimtimis. Tačiau per paskutinius du sezonus nuosmukis „Vyčio“ tribūnoje bado akis. Ir ausis.

Po užduoto klausimo strategui apie „Vyčio tribūnos“ iniciatyvą rinktinės komunikacijos vadovas V. Ivanauskui turėjo priminti, apie ką eina kalba.

„Kiekvienas sirgalius mums yra svarbus, tą gali patvirtinti ir žaidėjai. Prisimename atmosferą su bulgarais, su šveicarais, tas žiūrovų gretas. Ačiū jiems, mums tai labai svarbu“, – spaudos konferencijoje penktadienį vakare kalbėjo V. Ivanauskas.

Dvikova svarbi ir mums, ir Liuksemburgui, žaisime ne prieš manekenus, o prieš komandą, kuri kelia tokius pačius tikslus.
Valdas Ivanauskas

Anot jo, Lietuvos nacionalinės komandos šeštadienį UEFA Tautų lygos starte laukia ambicinga Liuksemburgo rinktinė, tačiau turinti savų silpnųjų vietų.

„Liuksemburgo rinktinės žaidėjai žaidžia pajėgiose lygose, yra „Bundeslygos“ atstovų, nemanau, jog už gražias akis joje rungtyniauja. Tad varžovų rinktinė turi stiprių pusių, tačiau yra ir silpnų vietų. Stengsimės jas išnaudoti“, – kalbėjo V. Ivanauskas.

Pasak stratego, likus parai iki rungtynių nevalia atskleisti kortas.

„Galėčiau apie tai kalbėti, tačiau tą patį mano ir varžovai, tuo klausimu neišsiplėsiu. Tiesiog matome, kur turime savų privalumų, stengsimės juos išnaudoti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo V. Ivanauskas, atskleidęs paskutinius nuostolius nacionalinėje komandoje: rinktinei dėl traumos negalės padėti Donatas Kazlauskas.

„Kiekvieno žaidėjo netektis yra skausminga. Tačiau turime rezervų, yra žaidėjai, kurie pasiruošę toje pozicijoje. Turime prie pokyčių prisitaikyti ir ieškoti alternatyvų“, – kalbėjo rinktinės strategas.

Standings provided by SofaScore LiveScore


V. Ivanauskas nesutinka, jog startas UEFA Tautų lygoje ir mačas su Liuksemburgu yra kertinis siekiant LFF iškelto tikslo – antrosios vietos grupėje.

„Nemanau, kad tai esminis mačas. Visos rungtynės yra svarbios, laukia labai įdomus maratonas, jis nelengvas kiekvienai rinktinei. Tai svarbios, bet ne kertinės rungtynės“, – tvirtino V. Ivanauskas.

Rinktinės laukia net ketverios rungtynės per 10 dienų, anot V. Ivanausko, žaidėjai 100 proc. yra pasiruošę fiziškai.

„Stipriai padirbėjome, tai džiugina. Komandos pozityvi įtampa ir nusiteikimas jaučiasi, tai labai svarbu. Maratonas ilgas, sunkus, ta žaidėjų kaita rungtynėse yra privaloma“, – kalbėjo rinktinės vairininkas.

Gera pradžia – pusė darbo, ir atvirkščiai – prastas startas gali numušti ūpą prieš tolimesnes kovas.

Tačiau anot V. Ivanausko, pirmų rungtynių rezultatas neturės didelės įtakos galimai komandos nuotaikų kaitai.

„Esame pasiruošę, iš mūsų pusės padarėme gerą darbą, nemanau, kad prastas startas ar pergalė ypatingai pakeltų komandos entuziazmą.

Taip, dvikova svarbi ir mums, ir Liuksemburgui, žaisime ne prieš manekenus, o prieš komandą, kuri kelia tokius pačius tikslus, tačiau dvikovos baigtis ūpo tikrai nenumuš“, – tvirtino V. Ivanauskas.

Jis neabejoja, jog tai galbūt jau paskutinė vasara, kuomet rinktinė priima svečius LFF stadione.

„Tikėsimės, jog jau rudenį svečius priimsime Kaune, matėte bendrą Dariaus ir Girėno stadiono vaizdą.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis davė žodį, jog stadionas bus paruoštas artimiausiu metu. Vaizdai gražūs, manau, visiems bus maloniau būti naujame stadione Kaune.

To laukėme 30 metų, panašu, artėja ta diena. Tikiuosi, kad jau rudenį stadionas bus paruoštas futbolui“, – vylėsi V. Ivanauskas.

Lietuvos rinktinės birželio mėnesio tvarkaraštis UEFA Tautų lygoje:

Birželio 4 d. (šeštadienis), 19.00 val. Lietuva – Liuksemburgas. Vilniaus LFF stadionas.

Birželio 7 d. (antradienis), 21.45 val. Lietuva – Turkija. Vilniaus LFF stadionas.

Birželio 11 d. (šeštadienis), 19.00 val. Farerų Salos – Lietuva.

Birželio 14 d. (antradienis), 21.45 val. Turkija – Lietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)