Pagal Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtas pataisas, organizatorius tvarką ir saugumą privalės užtikrinti „paprastai iki 200 metrų nuo sporto renginio teritorijos ribų, atsižvelgiant į sporto šakos sporto varžybų specifiką“.

Perimetro ribas kiekvienu atveju turėtų nustatyti teritorinė policijos įstaiga.

Įstatymo pataisos turėtų įtakos pirmiausia didžiausio žiūrovų susidomėjimo sulaukiančių krepšinio ir futbolo rungtynių šeimininkams, kuriems reikėtų pasirūpinti apsaugos darbuotojais ne tik arenų viduje, bet ir išorėje.

„Šviežiausias“ pavyzdys – rugsėjo 10 d. Vilniuje vykusios Europos futbolo čempionato atrankos rungtynės tarp Lietuvos ir Portugalijos rinktinių.

Futbolo mėgėjams dar praėjusią gegužę iššlavus visus bilietus į LFF stadiono tribūnas, į vidų nepatekę aistruoliai vieną geriausių planetos futbolininkų Cristiano Ronaldo bandė bent akies krašteliu pamatyti nuo greta stadiono esančios kalvelės, drąsiausi korėsi į medžius.

Priėmus įstatymo pakeitimus, Lietuvos futbolo federacija (LFF) būtų atsakinga už tvarkos priežiūrą bei žiūrovų saugumą aplink stadioną.

Tiesa, VRM pateiktas pataisas inspiravo ne šios rungtynės – jos registruotos dar likus mėnesiui iki mačo su portugalais. Projektas parengtas įgyvendinant Sen Deni (Prancūzija) priimtos Europos Tarybos konvenciją dėl integruoto požiūrio į saugumą, apsaugą ir paslaugas per futbolo rungtynes ir kitus sporto renginius.

Siūlomose pataisose, kurioms trečiadienį pritarė Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisija, taip pat numatyta, kad užtikrinti apsaugą sporto varžybose galės tik atitinkamą kvalifikaciją turintys asmenys, taigi, specialių kursų nebaigę savanoriai tokios funkcijos atlikti negalės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)