Tokį žingsnį žengė LFF nepaprastųjų atvejų komitetas, kurį sudaro federacijos prezidentas Edvinas Eimontas ir vykdomojo komiteto nariai Gintautas Žemaitis, Gediminas Daukšys bei Vidmantas Butkevičius.

LVJFA narystė buvo sustabdyta iki kitais metais vyksiančios LFF konferencijos. Tiesa, sprendimą dar gali pakeisti vykdomasis komitetas, kurio artimiausias posėdis laukia balandžio pradžioje.

Praėjusią savaitę tas pats vykdomasis komitetas buvo paraginęs atidėti LVJFA rinkimus kilus abejonėms dėl jų teisėtumo.

Artėjant asociacijos konferencijai į ją buvo priimti penki nauji nariai, o turinčių balso teisę konferencijos dalyvių skaičius padidėjo iki 34.

Nauji nariai priimti jau po to, kai savo kandidatūras į LVJFA prezidento postą iškėlė keturi pretendentai.

LFF vykdomasis komitetas panoro išsiaiškinti, ar balsų skaičius išaugo nepažeidžiant asociacijos įstatų, ir rekomendavo atidėti rinkimus.

Bet nei rekomendacija, nei LFF prezidento Edvino Eimonto vizitas Kaune LVJFA konferencijos darbotvarkės nepakeitė.

Vietoje kadenciją baigusio futbolo veterano Romualdo Lavrinavičiaus prezidentu pirmadienį buvo išrinktas Lietuvos jaunių (iki 17 metų) rinktinės treneris Vytautas Vaškūnas. Balsavime jis pranoko verslininką iš Marijampolės Žydrūną Buzą. Kiti du kandidatai – Arminas Narbekovas ir Darius Butkus – konferencijoje nedalyvavo.

LVJFA konferenciją stebėjo LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas ir teisininkas Antanas Paulauskas. Pastarasis pirmadienį DELFI teigė, kad rinkimų teisėtumas dar bus vertinamas, o nustačius įstatų pažeidimų, LVJFA grės sankcijos.

„LFF vertins, ar rinkimai buvo organizuoti ir įvykdyti tinkamai. Pareikalavome dokumentų, susijusių su naujų narių įstojimu į asociaciją. Jeigu bus pastebėta grubių pažeidimų, gali sekti analogiški sprendimai kaip Tauragės atveju – narystės suspendavimas ir reikalavimas organizuoti naujus rinkimus“, – aiškino A. Paulauskas.

Primename, kad praėjusį rudenį dėl procedūrinių pažeidimų renkant naują prezidentą laikinai buvo sustabdyta Tauragės apskrities futbolo federacijos (TAFF) narystė LFF.

Antrą kartą surengus rinkimus, juos vėl laimėjo Arūnas Pukelis, o sankcijos TAFF vėliau buvo panaikintos.

LFF iš viso turi 16 narių, iš kurių dešimt – regioninės federacijos, likę šeši – šakinės asociacijos: teisėjų, masinio futbolo, moterų futbolo, salės futbolo, vaikų ir jaunių futbolo bei futbolo techninio vystymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)