Įtarimai pateikti futbolininko tėvams Neymarui da Silva Santosui ir Nadine Goncalves da Silva Santos, jų įsteigtai futbolo investicijų fondo ir reklamos kompanijai, buvusiam „Barcelona“ klubo prezidentui Sandro Roselliui ir buvusiam „Santos“ komandos prezidentui Odilio Rodriguezui.

Pasak prokuratūros, „Barcelona“ klubas nurodė ne tą sumą, už kurią Neymaras buvo nupirktas iš „Santos“ komandos. Pasak „Barcelona“ atstovų, už Neymarą buvo sumokėta 57 mln. eurų. Jo tėvai gavo 40 mln. eurų, o „Santos“ ekipa – 17 mln. eurų. Tuo metų tyrėjai nustatė, kad už futbolininką buvo sumokėta 83 mln. eurų.

Jei pavyktų įrodyti Neymaro ir jo tėvų kaltę, jiems gresia nuo šešių mėnesių iki dvejų metų kalėjimo.

Šiuo metu taip pat yra nagrinėjama kito „Barcelona“ klubo puolėjo argentiniečio Lionelio Messi byla dėl mokesčių vengimo. Prokuratūra prašo futbolininką išteisinti, o jo tėvui skirti pusantrų metų nelaisvės bausmę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)