Jau 3-ią rungtynių minutę „Blaugrana“ išsiveržė į priekį po tikslaus Pedro smūgio iš arti. Barselonos futbolininkai ir toliau dominavo rungtynėse.

19-ą minutę rezultatas tapo 2:0, kai po Andreso Iniestos tikslaus perdavimo L. Messi iš aštraus kampo nuginklavo varžovų vartininką Gorką Iraizozą.

24-ą minutę rezultatas tapo triuškinamas. Pedro gražiu smūgiu iš už baudos aikštelės ribų pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą ir dar labiau sutvirtino komandos pranašumą - 3:0.Po trečio įvarčio „Barcelona“ ir toliau dominavo aikštėje ir varžovams diktavo savo sąlygas. Abi komandos per likusį laiką turėjo nemažai progų pasižymėti, tačiau jomis nepasinaudojo ir rezultatas liko nepakitęs - 3:0.

Tai buvo paskutinės rungtynės, kuomet „Barcelona“ ekipai vadovavo Josepas Guardiola. Kitą sezoną komandos vairą perims iki šiol buvęs trenerio asistentas Tito Vilanova.

Rezultatas:

Bilbao „Athletic“ 0 – 3 „Barcelona“

3‘ [0 – 1] Pedro
19‘ [0 – 2] Pedro
24' [0 – 3] Lionel Messi

„Barcelona“ klubo pergalė reiškia, jog rugpjūčio mėnesį futbolo gerbėjai galės stebėti dviejų mačų seriją dėl Ispanijos Supertaurės, kurioje nauji Karaliaus taurės savininkai katalonai išmėgins jėgas su „Liga BBVA“ pirmenybių auksą iškovojusiais Madrido „Real“ futbolininkais.