Antrame Karaliaus taurės finale iš eilės žaidusi Bilbao komanda nesugebėjo rimčiau pasipriešinti tituluotiems varžovams. Nors po pirmojo kėlinio švieslentėje žibėjo nuliai, tačiau „Barcelona“ persvara buvo akivaizdi: ji kontroliavo kamuolį net 86 proc. laiko, į vartus smūgiavo 7 kartus, o po Frenkio de Jongo smūgio pirmo kėlinio pradžioje „Athletic“ nuo įvarčio išgelbėjo tik virpstas.

O antroje rungtynių dalyje Bilbao ekipos jau niekas nebegalėjo išgelbėti. Maksimaliai apsukas padidinusi „Barcelona“ užgulė varžovų vartus ir kūrė vieną progą po kitos. 48 min. iš kelių metrų į vartus nepataikė Antoine'as Griezmannas, po kelių minučių puikios progos pasižymėti neišnaudojo Sergio Busquets'as. Galiausiai 60 min. „Barcelona“ lyderio Lionellio Messi pradėta ataka baigėsi tiksliu F. de Jongo perdavimu į baudos aikštelę ir šį kartą A. Griezmannas užtikrintai pasiuntė kamuolį į „Athletic“ vartus.

63 min. jau pats F. de Jongas tiksliu smūgiu galva nuginklavo varžovų vartų sargą Unai Simoną. O 68 ir 72 minutėmis paskutines Bilbao „Athletic“ viltis neatremiamais smūgiais sudaužė L. Messi.

Tai buvo jau 31-oji „Barcelona“ futbolo klubo pergalė Ispanijos Karaliaus taurės finale. Paskutinį kartą šventė katalonų kieme nutiko 2018 m., kai lemiamose rungtynėse jie 5:0 sutriuškino „Sevilla“ ekipą.

Apskritai bet kokiu trofėjumi „Barcelona“ gerbėjai džiaugėsi 2019 metų gegužę, kai „Barsa“ 26 kartą tapo Ispanijos čempione. Po to rimtesnio pagrindo džiūgauti ir švęsti „Barcelona“ neturėjo iki pat balandžio 17 dienos.

Papildyti trofėjų atsargas „Barsa“ dar gali ir Ispanijos čempionate. Nors „La Liga“ pirmenybėse „Barcelona“ po 30 turų užima trečią vietą, tačiau nuo pirmaujančios Madrido „Atletico“ ekipos ją skiria tik 2 taškai. Tašku Katalonijos ekipą lenkia ir Madrido „Real“ komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją