18 min. „Valladolid“ saugas Oscar Plano pasiuntė kamuolį į Jano Oblako ginamus vartus ir Diego Simeonės auklėtiniai buvo priversti vytis 19 vietą pirmenybėse užėmusius varžovus. 57 min. „Atletico“ žaidėjas Angel Correa rezultatą išlygino, o auksinį įvartį 67 min. pelnė urugvajietis Luisas Suarezas.

Kitose rungtynėse pagrindiniai „Atletico“ persekiotojai, nugalėtojų titulą gynę Madrido „Real“ futbolininkai taip pat jau 20 min. praleido „Villareal“ ekipos žaidėjo Yeremi Pino smūgį ir ilgą laiką nesėkmingai mėgino atrakinti varžovų gynybą. 58 min. „Real“ puolėjas Karimas Benzema pelnė įvartį, bet po VAR peržiūros jis nebuvo įskaitytas. Vis dėlto, „Karališkojo“ klubo atakų lyderis 87 min. dar kartą iššovė ir išlygino rezultatą. O jau per teisėjo pridėtą laiką puikiu smūgiu pergalingą tašką rungtynėse padėjo Luka Modričius.

Madrido „Atletico“ Ispanijos čempionų karūną iškovojo po septynerių metų pertraukos. Paskutinį kartą „Primera“ čempionais tapę 2013-2014 m. sezone, „Atletico“ iš viso Ispanijoje per savo istoriją triumfavo 11 kartų.

Daugiausiai – 34 kartus Ispanijos čempionate aukso medalius laimėjęs „Real“ klubas šį sezoną baigė antroje vietoje, o paskutinėse rungtynėse 1:0 (0:0) „Eibar“ ekipą įveikusi „Barcelona“ finišavo trečioje pozicijoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)