Luiso Aragoneso vadovaujama Ispanijos komanda Islandijos sostinėje Reikjavike vykusiame mače net 71-ą minutę žaidė dešimčia, kadangi už raudoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas „Liverpool“ klubo saugas Xabi Alonso.

Prieš pat pertrauką aikštės šeimininkus po tikslaus smūgio galva į priekį išvedė Emilis Hallfredssonas, bet „Barcelona“ klubo saugas Adresas Iniesta iki rungtynių pabaigos likus vos keturioms minutėms išplėšė tašką savo komandai.

„Komandos visur laukia sunkūs mačai, o viską dar labiau apsunkino Xabo Alonso išvarymas iš aikštės, - mintimis su Ispanijos žiniasklaida dalijosi jaunasis A.Iniesta. – Mes buvome drąsūs ir norėjome iškovoti lygiąsias, ir rizikavome savo gynyba. Runtgynių pabaigoje po mano įvarčio ir po Šiaurės Airijos pralaimėjimo Latvijai mūsų viltys buvo atgaivintos“.

Ispanijos rinktinė F grupėje žengia trečioje pozicijoje ir yra surinkusi 16 taškų, kurių tiek pat savo sąskaitoje turi Šiaurės Airija, esanti laipteliu aukščiau. Grupės lyderė yra Švedija, namuose 0:0 sužaidusi su Danija, ir artimiausius varžovus lenkianti trimis taškais.

Vyriausiasis Ispanijos rinktinės treneris L.Aragonesas buvo labai nusivylęs tuo, kad jo komanda nesugebėjo įmušti pirma mažiau technikos sugebėjimų turinčiai Islandijos komandai, o būtent tai ir atsispindėjo rezultate.

„Pirmas kėlinys buvo labai prastas ir mes sunkiai įsijungėme į žaidimą, - kalbėjo strategas. – Bandėme pakeisti situaciją, bet buvo labai sunku, nes mes pralaiminėjome, tačiau galiausiai mums pavyko išplėšti tašką“.

„Dabar jaučiamės daug geriau negu prieš rungtynes, bet blogiau negu aš galėjau įsivaizduoti, kadangi tai buvo susitikimas, kuriame mes privalėjome pasiimti tris taškus, - išvadas pateikė L.Aragonesas.

Jau šį trečiadienį Ispanija galės atsitiesti savo sirgalių akivaizdoje, kai Oviedo mieste susikaus su Latvija, kuri grupėje tėra iškovojusi vos dvi pergales.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją