„Liverpool“ šeštadienį svečiuose 1:1 sužaidė su „Brighton“. Po VAR peržiūrų buvo neįskaityti du Mersisaido ekipos įvarčiai, o skaudžiausiai VAR svečius nuskriaudė paskutinėmis mačo akimirkomis – į kamuolį baudos aikštelėje spyręs Andrew Robertsonas kliudė Danny Welbecko koją, todėl teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, kuris leido šeimininkams išlyginti rezultatą.

Liverpulio klubo žaidėjai Jordanas Hendersonas ir Jamesas Milneris po rungtynių duodami interviu nepagailėjo VAR sistemai kritikos strėlių. J. Hendersonas teigė, jog VAR peržiūros erzina visus, todėl jos turi išnykti. J. Milneris pridūrė, kad dėl VAR praranda meilę futbolui.


Pastarasis futbolininkas akistatoje su „Brighton“ patyrė kojos traumą ir rungtynių baigti negalėjo. 34-erių veteranas prisijungė prie būrio kitų traumuotų „Liverpool“ futbolininkų: Trento Alexanderio-Arnoldo, Joe Gomezo, Virgilo van Dijko, Thiago Alcantara, Joelio Matipo, Xherdano Shaqiri, Alexo Oxlade‘o-Chamberlaino ir Naby Keita. J. Kloppas dėl traumų gausos kaltina įtemptą tvarkaraštį, kurį, anot specialisto, lemia ir nelogiški transliuotojų sprendimai.

„Liverpool“ trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje 0:2 nusileido „Atalanta“ vienuolikei, o „Premier“ lygos rungtynes turėjo žaisti jau po 62 valandų. Anot J. Kloppo, tokį tvarkaraštį sudėliojo lygos transliuotojai „BT Sport‘s“, todėl vokiečio kritikos strėles teko atlaikyti jį kalbinusiam „BT Sport‘s“ žurnalistui Desui Kelly.


Pateikiame D. Kelly ir J. Kloppo pokalbio tiesioginiame eteryje ištraukas:

– Jurgenai, nemalonus rezultatas, ar po VAR peržiūrų priimti sprendimai buvo teisingi?

– Tai slidūs sprendimai. Salah pėda nuošalėje galbūt buvo tik centimetrą, bet jau esame patyrę tai, kad nuošalė skiriama už nuošalėje esančią pažastį ar klubo logotipą ant marškinėlių. Jei nuošalėje buvo Salah pirštas, tai buvo nuošalė. O baudinys – yra kaip yra.

– Jūsų auklėtiniai teigė, jog net keli „Brighton“ futbolininkai pripažino, kad ten baudinio nebuvo...

– Taip, bet teisėjas... Žiūrėkite, jūs vėl bandote sukurti antraštę mano sąskaita. Aš sakau, kad yra taip, kaip yra. Teisėjas skyrė baudinį, vadinasi, baudinys buvo. Neapsimeskite kvailu, jūs visada bandote iš manęs kažką išpešti. Jūs nesate patenkintas mano atsakymu? Tai ką jūs norite girdėti? Atsakykite į šį klausimą sau pats.

– Aš tik pasakiau, ką kalbėjo jūsų žaidėjai...

– Taip, žaidėjai buvo arčiau tos situacijos. Aš sakau, kad baudinys buvo, nes teisėjas peržiūrėjo vaizdo peržiūrą ir paskyrė baudinį.

– Gerai, vadinasi sutinkate su sprendimu. Kaip vertinate komandos pasirodymą?

– Labai gerai. Labai gerai. Negalėčiau būti labiau patenkitnas vaikinų pastangomis. Vaikinai žaidė taip, kaip ir turėjo. Iki pertraukos turėjome problemų žaidime, bet antroje pusėje jas išsprendėme. Žinoma, tuomet prasidėjo problemos dėl nuovargio. Pelnėme tris šaunius įvarčius. Ne visi buvo įskaityti, bet tos situacijos buvo puikios.

– Jamesas Milneris patyrė pakinklinės sausgyslės traumą?

– Tikrai taip. Sveikinu.

– Mane asmeniškai?

– Ne, bet jūs dirbate jiems. Trauma, kokia staigmena.

– Ko gero jūs kritikuojate ne tuos žmones.

– Atsiprašau?

– Mes, transliuotojai, dirbame pagal „Premier“ lygos taisykles. Jei jūs nepatenkintas taisyklėmis, galbūt turėtumėte kalbėti su klubų valdyba?

– Nežinau, kiek dar turėsiu kartoti. Tai jūs parinkote mums anksčiausią šeštadienio laiką (12.30 val. Jungtinės Karalystės laiku). Ne tu asmeniškai, bet tavo darbdaviai.

– Taip, bet „Premier“ lygos klubų valdyba nusprendė, kad toks rungtynių laikas yra galimas. O jei turime galimybę transliacijai tokiu metu, reikia ją realizuoti.

– Taip, labai sunkūs laikai.

– Taip, laikai sunkūs, o jūs taikotės ne į tuos žmones. Užsipuldami transliuotojus nieko nepakeisite. Norėdamas kažką keisti turite kalbėtis su klubo vadovu, o šis turi kalbėtis su kitų klubų vadovais.

– Aš nieko neužsipuolu, tik pasakau taip, kaip yra. Dabartinės sąlygos yra pavojingos žaidėjams. Tokias sąlygas sudarote jūs.

– Aš nieko nesudarinėju. Rungtynių laikus derina „Premier“ lyga ir visų klubų vadovai.

– Kai sezonas toks ypatingas, negalima remtis tuo, kas buvo suderinta iš anksto. Neturėjome normalaus ikisezoninio pasiruošimo, intensyvumas yra milžiniškasi, sezonas trumpesnis, o mes tris kartus gauname po trečiadienio rungtynių žaisti ankstų šeštadienio rytą. Kuo toliau, tuo traumų bus daugiau. Ne tik mano komandoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)