"Londono "Arsenal" pasiūlymo man esmė buvo ta, kad atsakyti turėjau tuoj pat. Tačiau aš to negalėjau padaryti, nes su Škotijos rinktine vykau į Pasaulio čempionatą Meksikoje. Todėl "Arsenal" pasitraukė, o vėliau tais pačiais metais pasirašiau sutartį su "Man Utd".

- pasirodo, viskas galėjo pakrypti visai kita linkme..

"Po šių rungtynių jus nuo Europos taurės skirs šešios pėdos, tačiau pralaimėję net negalėsite jos paliesti. Daugelis jūsų per visą savo karjerą niekada labiau prie jos nepriartėsite. Todėl nedrįskite aikštėje neatiduoti viso savęs."

- uždeganti kalba 1999 metų Čempionų lygos finalo su Miuncheno "Bayern" pertraukos metu.

"Negaliu patikėti. Negaliu patikėti. Futbolas. Velniai griebtų."

- anksčiau minėtame mače "Man Utd" iškovojo dramatišką pergalę dėl vėlyvų Ole Gunnaro Solskjaero ir Teddy Sheringhamo įvarčių.

"Didžiausias iššūkis man - nustumti "Liverpool" nuo su****** viršūnės. Galite taip ir atspausdinti."

- tikslas pasiektas - 2011 metais "Man Utd" (19) aplenkė "Liverpool" (18) pagal iškovotų Anglijos čempionų titulų skaičių.

"Tiesiog su****** apibintuokite jį"

- Fergusonas įrodė nepraradęs tikslumo - kaip kitaip galima spirti futbolo batelį bei pataikyti juo Davidui Beckhamui į veidą

"Esu žiauriai talentingas vyrukas. Gal man vertėtų išmėginti save tapyboje ar panašiai."

- baigęs karjerą futbole jis turės ką veikti

"Kai italai sako man, kad lėkštėje yra makaronai, aš visuomet pasitikrinu, ar po padažu jie tikrai patiekti. Tie italai moka pūsti miglą į akis."

- pasitikėti italais negalima, ypač prieš 1999 metų ketvirtfinalį su Milano "Inter".

"Jie visuomet sako: "Anglija yra labai stipri, mes itin prastai rungtyniaujame galva, negalime to, negalime ano." O tuomet nugali anglus 3-0".

- tie niekdariai italai...

"Prisimenu pirmą kartą, kuomet pamačiau Ryaną Giggsą. Trylikametis berniukas plaukiojo aikštėje kaip kokerspanielis, gaudydamas vejo nešamą sidabrinį popiergalį."

- viskas kaip ir aišku.'

"Jei būtų šiek tiek aukštesnis, Gary Neville'as būtų geriausias vidurio gynėjas Britanijoje. O juk jo tėvo ūgis beveik 190 cm - reikėtų patikrinti pieninką..."

- detektyviniai sugebėjimai ieškant tikrojo Neville'o tėvo

"Žmonės atėjo čia pasigrožėti vaizdu ir pasimėgauti užkandžiais. Tribūnos buvo mirusios. Atrodė, kad vyksta laidotuvės."

- "Old Trafford" stadiono minia ne visuomet pradžiugina Fergusoną.

"Jei "Chelsea" praras taškus, katė vėl bus paleista. O juk jūs žinote tas kates - jos ne visuomet sugrįžta namo."

- geležinė logika.

"Jis tikrai buvo gerai nusiteikęs - po pirmųjų rungtynių vadino mane Bosu, Didžiu žmogumi. Tačiau būtų buvę puiku, jei šiuos sveikinimus būtų palydėjusi gero vyno taurė - man pateiktas vynas priminė dažų valiklį."

- kai Fergusonas susitiko Jose Mourinho...

"Visuomet sakydavau, kad, kai futbolininkas pasiekia karjeros viršūnę, jis jaučiasi lyg galėtų vienomis šlepėtimis užkopti į Everestą. Toks buvo jis."

- Paulas Ince'as galėjo įeiti ir į kalnų užkariautojų istoriją

"Rungtynių tempas reikalavo tam pasirengusio teisėjo. Užsienyje matome arbitrus, kurie yra puikios fizinės būklės. Ir pas mus tokių yra, bet tik ne šis. Jam prireikė 30 sekundžių parodyti geltoną kortelę. Jam reikėjo pailsėti. Vaizdelis - absurdiškas."

- Alanas Wiley turėtų susimąstyti apie abonementą sporto klube

"Pippo Inzaghi gimė nuošalės pozicijoje."

- kiekvienas šlovę aikštėje užsidirba savaip

"Tai buvo mūsų blogiausia diena. Blogiausias rezultatas per visą istoriją. Net kaip futbolininkas nemanau, kad kada nors esu pralaimėjęs 1-6. Esu sukrėstas, negaliu patikėti"

- citata iš vos prieš kelias dienas vykusio derbio su "Man City"

"Nesvarbu, kas išvyks - "Man Utd" vardas liks amžinai."

- paskutiniai žodžiai.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją