Lemiamas Čempionų lygos rungtynes ramiau ir užtikrinčiau pradėjo Turino „Juventus“. Italijos čempionai surengė kelias gražias atakas ir pagrasino varžovų vartams, tačiau pirmieji įvarčių sąskaitą atidarė Madrido „Real“ žaidėjai.

Po Dani Carvajalio perdavimo kamuolį į „Juventus“ vartų kampą 20-ą minutę pasiuntė Cristiano Ronaldo. Ispanų karališkasis klubas džiaugėsi neilgai – jau po 7-ių minučių rezultatą išlygino kroatas Mario Mandžukičius.

Mario Mandžukičius

Turino ekipos puolėjas akrobatišku smūgiu permetė kamuolį per „Real“ vartininką Keylorą Navasą ir pašokdino iš savo kėdžių „Juventus“ gerbėjus.

Antrajame kėlinyje „Real“ futbolininkai visiškai perėmė iniciatyvą ir užgulė varžovų vartus. 61-ą min. Casemiro išvedė karališkąjį klubą į priekį (2:1) – jo smūgiuotas kamuolys rikošetu atsidūrė Gianluigi Buffono ginamų vartų kampe.

O netrukus 64-ą min. C. Ronaldo nukreipė Lukos Modričiaus skersuotą kamuolį į „Juventus“ vartus ir rezultatas tapo 3:1.

Dvikovos baigtis tapo aiški 84-ą minutę, kai iš aikštės buvo išvarytas „Juventus“ puolėjas Juanas Cuadrado. 90-ą minutę paskutinę vinį į „Juventus“ vartus įkalė Marco Asensio – 4:1.

Madrido komanda finale kamuolį kontroliavo 54 proc., Italijos čempionai – 46 proc. „Real“ į varžovų vartus smūgiavo 18-a kartų, į vartų plotą pataikė 5 kartus. „Juventus“ žaidėjai atitinkamai 11 ir 4.

Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai trečią kartą per pastaruosius ketverius metus ir antrąkart iš eilės triumfavo UEFA čempionų lygoje.

„Real“ tapo pirmąja komanda nuo „AC Milan“ (1989 ir 1990 metais), apgynusia UEFA Čempionų lygos nugalėtojų vardą. Tai jau 12-asis ispanų karališkojo klubo iškovotas šių varžybų trofėjus.

C. Ronaldo su 12-a įvarčių tapo rezultatyviausiu šio sezono Čempionų lygos žaidėju. Portugalas taip pat tapo pirmuoju istorijoje, pelniusiu įvarčius trijuose šio turnyro finaluose.

Rungtynės

Turino „Juventus“ 1 – 4 Madrido „Real

20' [0 – 1] Cristiano Ronaldo

27' [1 – 1] Mario Mandžukičius

61' [1 – 2] Casemiro

64' [1 – 3] Cristiano Ronaldo

90' [1 – 4] Marco Asensio

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (319)