Padės įrengti aukštos kokybės stadioną

Buvusioje „Vėtros“ aikštėje Vilniuje šiuo metu vyksta rekonstrukcija siekiant, kad stadionas atitiktų UEFA 3 kategorijos reikalavimus. Šios kategorijos stadionas leidžia surengti tarptautines rinktinių rungtynes, taip pat tolimesnių UEFA Čempionų lygos ir UEFA Europos lygos atrankos etapų dvikovas.

Įvertinti stadiono rekonstrukcijos projektą ir numatomus darbus atvyko UEFA infrastrūktūros ekspertas Davidas Petriašvili. Ne pirmą kartą Lietuvoje viešintis svečias džiaugėsi, kad LFF ėmėsi darbų ir mūsų šalis greitai galės išsibraukti iš sąrašo valstybių, kuriose nėra aukštesnius tarptautinius reikalavimus atitinkančio stadiono.

„Paskutinį kartą Lietuvoje buvau prieš trejus metus. Tada Vilniaus savivaldybėje diskutavome dėl naujo stadiono projekto. Tačiau praktiškai nieko nebuvo padaryta. Žinau, kad Jūsų šalies klubams ir federacijai sunku surengti aukšto lygio tarptautines rungtynes. Džiugu, kad LFF pati ėmėsi šio projekto“, - sakė UEFA ekspertas.

Pasak jo, rekonstruojant stadioną reikia numatyti daugelį niuansų ir atsižvelgti į įvairias rungtynių dalyvių grupes – nuo paprastų žiūrovų, iki neigaliųjų vietų, sąlygų žaidėjams, teisėjams, žiniasklaidos atstovams ir VIP svečiams.

„Mūsų vizito tikslas – konsultuoti šiais klausimais, kad rekonstruotas stadionas atitiktų visus UEFA reikalavimus ir būtų aukščiausios kokybės“, - sakė D.Petriašvili.

Kartu su UEFA atstovais stadiono klausimus aptaręs LFF prezidentas Liutauras Varanavičius vylėsi, kad stadionas Vilniuje bus ne vienintelis atitinkantis UEFA 3 kategorijos reikalavimus.

„Lietuvos vyriausybė diskutuoja dėl 10 milijonų litų skyrimo Kauno stadiono rekonstrukcijai, o Panevėžyje miesto valdžia įsipareigojo iki 3 kategorijos reikalavimų rekonstruoti „Aukštaitijos“ stadioną, kuriame žaidžia šalies čempionas „Ekranas“. Jei turėtume tris stadionus, atsirastų pasirinkimas ir Lietuvos rinktinė žaistų ten, kur jos labiausiai norėtų žiūrovai“, - teigė LFF vadovas.

Pirmiausia bus įrengta nauja aikštė

Siekiant įgyvendinti UEFA reikalavimus, LFF stadione numatoma visą pagrindinę tribūną apdengti stogu, išplėsti ir renovuoti patalpas rungtynių dalyviams ir administracijai, patobulinti apšvietimą ir įrengti atsarginį elektros generatorių, išplėsti patalpas žiniasklaidos atstovams, jų darbo vietas ir spaudos konferencijų salę, patalpas saugumui, patobulinti įėjimo vartus ir stebėjimo kamerų sistemą, žiūrovų sanitarines patalpas, neįgaliesiems pritaikytas vietas, padidinti VIP tribūną ir stovėjimo aikštelę.

Preliminarus rekonstrukcijos biudžetas sudaro apie 10 mln. litų. Prie projekto smarkiai prisidės UEFA, skirdama 2,38 mln. eurų (apie 8 mln. litų). Atlikti svarbiausius pirmojo rekonstrukcijos etapo darbus planuojama iki lapkričio vidurio, o rekonstrukciją užbaigti kitų metų kovą.

Projekte numatyta, kad ateityje stadioną galima būtų pritaikyti ir UEFA 4 kategorijos reikalavimams, iki 8 tūkstančių praplečiant žiūrovų vietų skaičių, taip pat įrengiant nepilnų matmenų futbolo maniežą.

Kartu su stadiono rekonstrukcija vyksta ir standartinių matmenų dirbtinės aikštės įrengimo darbai, kuriuos šiandien taip pat įvertino užsienio specialistai. Šiuo metu klojami aikštės pagrindai, o darbus planuojama baigti rugpjūčio viduryje. Įrengus aikštę A lygos rungtynes joje ruošiasi žaisti pastaruoju metu kituose miestuose priverstas glaustis Vilniaus „Žalgiris“.

Didelį krūvį galinti atlaikyti dirbtinės dangos aikštė bus skirta ir Vilniaus futbolo vaikų bei mėgėjų komandoms, Lietuvos futbolo rinktinių treniruotėms bei varžyboms.

Buvusį „Lokomotyvo“ ir „Vėtros“ vardo stadioną LFF praėjusių metų pabaigoje išsaugojo futbolo reikmėms išpirkdama iš „DnB Nord“ banko, kuriam stadionas buvo atitekęs dėl „Vėtros“ lubo nevykdytų finansinių įsipareigojimų. Stadionas yra vienas iš nedaugelio skirtų tik futbolui Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją