Beje, šis pareigūnas, po antilietuviško išpuolio priėmęs sprendimą laikinai uždaryti aršiausių „Lech“ fanų tribūną, sulaukė pseudosirgalių atkirčio. Į jų veiksmus P. Florekas reaguoja griežtai – klubui duotas paskutinis įspėjimas.

Mistinė patalpa, į kurią klubo apsauga patekti negali

Skandalingasis transparantas „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną!“ („Litewski chamie, klęknij przed polskim panem!“, - lenk.) buvo slepiamas patalpoje, stadiono antroje tribūnoje, kur vėliau audeklas ir buvo išskleistas. Tai, anot P. Floreko, jau nustatė policija.

Vaivadijos vadovo teigimu, stadiono apsaugininkai, priešingai nei „Lech“ fanai, raktų nuo šios patalpos nurodė neturintys – esą dėl to ji ir nebuvo apieškota gavus informacijos apie planuojamą išpuolį.

„Atėjo keliolika žmonių ir išnešė transparantą. Apsauga buvo per silpna, kad juos sulaikytų. Galėjo iškviesti policiją, bet to nepadarė“, - Sport.pl cituoja P. Floreką.

Žurnalisto paklaustas, ar toks apsaugininkų elgesys nepanašus į sąmoningą bendradarbiavimą su chuliganais, pareigūnas atsakė lakoniškai: „Pats atsakėte į savo klausimą“.

P. Floreko teigimu, policija jau nustatė keletą asmenų, dalyvavusių šioje „Lech“ fanų provokacijoje.

Paskutinis įspėjimas

Sekmadienio rungtynių su Kielcų „Korona“ metu ištikimiausių „Lech“ sirgalių tribūna buvo uždaryta. Tačiau dalis aršiųjų sirgalių stadione vis tiek susirinko. Jie tribūną uždariusį P. Floreką palydėjo užgauliais šūkiais ir keiksmais. Pavyzdžiui, „Florekai, imk virvę ir pasikark, o nuo „Lech“ – atsi**sk“.

Šių skanduočių P. Florekas tikino negirdėjęs dėl „prastos akustikos“, tačiau keiksmų tribūnose jis teigė netoleruosiąs. „Į rungtynes vaikšto vaikai, jaunimas. Čia nėra vietos vulgarybėms“, - vaivadijos vadovą cituoja Sport.pl.

P. Florekas rimtai užsimojo sutramdyti „Lech“ fanus. Antradienį jis susitiks su „Lech“ vadovybe, o mėnesio pabaigoje – su klubo savininku Jaceku Rutkowskiu. „Taisyklės leidžia dirbti efektyviai, tačiau klubas jų nesilaiko. Tai mano paskutinis įspėjimas“, - sakė P. Florekas.

Pasak jo, jei aršiausi „Lech“ klubo gerbėjai nenustos siautėję, teks imtis drastiškų priemonių. „Negalime leistis šantažuojami sirgalių. Jei kitos priemonės nesuveiks, vienintelė išeitis bus viso stadiono uždarymas“, - konstatavo P. Florekas.

DELFI primena, jog už antilietuvišką išpuolį Poznanėje Lietuvos ir lietuvių atsiprašė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis, šalies kaimynės futbolo federacija, diplomatai, politikai, visuomenininkai ir futbolo pasaulio veikėjai. Šiuo metu laukiama, kokią baudą už antilietuvišką išpuolį „Lech“ klubui skirs UEFA. Lenkijos žiniasklaida prognozuoja, jog skandalingasis transparantas Poznanės klubui kainuos keliasdešimt tūkstančių eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (529)