19-metis futbolininkas 48 min. pelnė pirmą rungtynių įvartį ir tokiu būdu pratęsė rezultatyvių Maldini dinastijos atstovų pasirodymų „AC Milan“ gretose tradiciją.

1954 – 1966 m. „AC Milan“ ekipoje žaidęs Cesare Maldini Italijos čempionate per 347 rungtynes pelnė 3 įvarčius, o 1984–2009 metais legendinio klubo garbę gynęs jo sūnus Paolo „Serie A“ sužaidė 647 rungtynes ir įmušė 29 įvarčius.

P. Maldini sūnus Danielis „AC Milan“ ekipoje debiutavo dar 2020 m. vasario 2 d., o dešimtose savo rungtynėse pelnė ir pirmą įvartį.

Beje, paskutinį kartą Maldini pavardė „AC Milan“ startiniame vienuoliktuke figuravo prieš lygiai 4500 dienų, kai P. Maldini sužaidė paskutines savo rungtynes. Šiuo metu 53 metų P. Maldini užima „AC Milan“ techninio direktoriaus pareigas ir šias rungtynes stebėjo stadiono tribūnose.

D. Maldini aikštėje praleido 53 min. 80 min. „Spezia“ žaidėjas Daniele Verde rezultatą išlygino, tačiau 86 min. Brahimi Diazas tiksliu smūgiu išplėšė pergalę „AC Milan“ ekipai.

Po šios pergalės 16 taškų surinkęs Milano klubas bent trumpam pakilo į pirmą „Serie A“ turnyrinės lentelės poziciją.

Kitose rungtynėse Milano „Inter“ lygiosiomis 2:2 (1:2) sužaidė su Bergamo „Atalanta“.

Italijos čempionai pirmavo po Lautaro Martinezo tikslaus smūgio, bet pirmojo kėlinio antroje pusėje „Atalanta“ atsakė net dviem įvarčiais ir išsiveržė į priekį.

Vis dėlto, 71 minutę rezultatą išlygino Edenas Džeko, o baigiantis mačui šeimininkai galėjo išsiveržti į priekį, bet 86 min. Federico Dimarco nesugebėjo realizuoti 11 m baudos smūgio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją