Jam teigiamą įspūdį paliko paskutinės rinktinės rungtynės prieš Portugaliją.

„60 minučių komanda žaidė disciplinuotai, kovojo, parodė kad gali. Pabaigoje neužteko jėgų, bet įspūdis pozityvus. Matosi, kad komanda dar ieško savo braižo. Bet žinoma norėtųsi geresnių rezultatų, neužtenka tik žaidimo”, – sakė žaidėjas.

J. Kasparavičius žaisti pradėjo „Šilutės“ komandoje, vėliau prisijungė prie Klaipėdos „Atlanto“, rungtyniavo „Palangoje“, grįžo į Šilutę. Praėjusiais metais jis su Marijampolės „Sūduva“ tapo Lietuvos čempionu, tačiau šį sezoną atsidūrė Estijoje, Narvos „Trans“ ekipoje.

„Tai geri, grūdinantys metai, daug žaidžiu, įgavau daug patirties. Manau tai naudinga. Rezultatai ne patys geriausi, bet manau, kad viskas ateina su laiku. Tiesiog reikia daug dirbti, treniruotis, žaisti, ką ir darau. Dar tiek daug nežaidžiau profesionaliame klube kiek šiais metais. Esu startinis žaidėjas, kas yra labai svarbu”, – kalbėjo saugas.

Jo nuomone, “Sūduva” ir “Žalgiris pranoktų visas Estijos komandas, tačiau lyga yra įdomi, konkurencinga, visos komandos gali atimti taškų vienos iš kitų.

„Mano ambicijos didelės, tikslai žaisti aukščiausiose lygose. Nuo pat vaikystės turiu tokias ambicijas. Ten einu, to siekiu ir ten būsiu”, – optimistiškai nusiteikęs kalbėjo žaidėjas.

Lietuvos ir Ukrainos rinktinės susitiks penktadienį, spalio 11-ąją nuo 21:45 Charkove.

Po trijų dienų lietuviai namuose žais su serbais.

Ukrainos rinktinė antroms per mėnesį rungtynėms prieš Lietuvą ruošiasi beveik tokios pačios sudėties.

Trenerio Andrijaus Ševčenko pasirinktame žaidėjų sąraše – beveik visi žaidėjai, kurie rugsėjį rungtyniavo Vilniuje. Trūks tik „Gent“ klubo saugo Romano Bezuso, kuris prieš Lietuvą žaidė po keitimo nuo 80 min.

Į rinktinę šį kartą iškviestas „Lecce“ klube Italijoje žaidžiantis Jevgenijus Šachovas, kuris praėjusį kartą liko komandos rezerve.

„Komanda susirinko, viskas yra gerai. Šiek tiek neramina tik Mykolenko trauma, Vitalijus nesitreniruos kelias dienas“, – Ukrainos žiniasklaidai teigė A. Ševčenka.

Pirmąsias rungtynes ukrainiečiai užtikrintai laimėjo 3:0. Paklaustas, ar jo auklėtiniai gali nuvertinti varžovus – ypač žinant, kad ukrainiečių po to dar laukia akistata su Portugalija – treneris atsakė neigiamai.

„Tikrai ne. Kalbėjome apie tai su žaidėjais. Mūsų laukia pačios svarbiausios rungtynės. Visi suprantame, kad pergalės atveju pagerinsime šansus žengti į finalinį etapą. Vaikinai susikoncentravę ir rimtai nusiteikę. Dabar galvojame kaip laimėti pirmąsias rungtynes, o ne apie rotaciją ir antras rungtynes su portugalais“, – kalbėjo treneris.

Ukrainos rinktinės sudėtis

Vartininkai:

Andrejus Piatovas (Donecko „Šachtar“), Jurijus Pankovas („Alexandria“, Ukraina), Andrejus Luninas („Valladolid“, Ispanija).

Gynėjai:

Sergejus Kryvcovas, Mykola Matvijenka, Sergejus Bolbatas (visi trys – Donecko „Šachtar“), Mykyta Burda, Vitalijus Mykolenka, Aleksandras Karavajevas (visi trys – Kijevo „Dinamo“), Igoris Plastunas („Gent“, Belgija), Eduardas Sobolas („Brugge“, Belgija).

Saugai:

Andrejus Jarmolenka (Londono „West Ham“, Anglija), Ruslanas Malinovskis (Bergamo „Atalanta“, Italija), Aleksandras Zinčenka („Manchester City“, Anglija),Škotija), Viktoras Cyhankovas, Vitalijus Bujalskis, Sergejus Sidorčiukas (visi – Kijevo „Dinamo“), Tarasas Stepanenka, Marlosas, Jevgenijus Konoplianka, Viktoras Kovalenka (visi trys – Donecko „Šachtar“), Jevgenijus Šachovas („Lecce“).

Puolėjai:

Romanas Jaremčukas („Gent“, Belgija), Junioras Moraesas (Donecko „Šachtar“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją