Nuo 2016 metų Vilniuje žaidžiantis S. Mikoliūnas pastaraisiais metais su „Žalgiriu“ sutartį pratęsdavo trumpesniam laikotarpiui – sezonui į priekį – ir tik po jo apsispręsdavo dėl tolimesnių žingsnių. Kaip ir anksčiau, taip ir dabar 38 metų žaidėjui ilgai laužyti galvą nereikėjo.

„Susitikimą kartu su savo žmona, treneriu Vladimiru Čeburinu ir direktore Vilma Venslovaitiene turėjome jau praėjusių metų pabaigoje. Dėliojomės ateities planus. Kaip jau esu ne kartą sakęs – kol būsiu „Žalgiriui“ reikalingas kaip žaidėjas, tol žaisiu. Tiek treneris, tiek Vilma nori mane matyti šitame vaidmenyje. Nebuvo daug ką galvoti. Pats viduje jaučiu, kad dar vis galiu, norėtųsi turėti tokį sėkmingą sezoną kaip ir pernai“, – kalbėjo futbolininkas.

Vladimiras Čeburinas (kairėje), Saulius Mikoliūnas (Foto: "Žalgiris")

Ilgiau užtruko tik formalus sutarties pasirašymas, kuris įvyko neseniai, S. Mikoliūnui grįžus po atostogų užsienyje.

„Po tokio sezono tikrai norėjosi tam tikram laikotarpiui užmiršti futbolą, suteikti dėmesio šeimai, draugams. Tas dėmesys buvo skirtas tik jiems. Labai gerai pailsėjau ir vėl yra tas noras, dega akys. Sezoną pradėsiu vėl su šviežia galva“, – patikino gynėjas.

Nuo pirmųjų dienų žalgiriečių laukė sunkus darbas, tačiau jo komandos veteranas nesibaimina. „Tikrai dabar yra sunkus darbas. Kiekvienais metais per pasiruošimo laikotarpį gauname didelį fizinį krūvį. Yra daug bėgimo. Bet sveikata tikrai gera. Nėra taip, kad bėgu iš paskutiniųjų. Viskas labai gerai einasi“, – teigė veteranas.

Tiesa, pirmasis testas nebuvo sėkmingas – kontrolinių rungtynių pradžioje S. Mikoliūnas patyrė traumą ir buvo pakeistas. Pirminiais duomenimis, sužeidimas neatrodo itin rimtas – tikimasi, jog žaidėjas pasveiks per artimiausią savaitę.

Sausio pradžioje S. Mikoliūnas treniruotėse sutinka nemažai jaunų futbolininkų, kurie pernai atstovavo antrajai klubo komandai. „Žalgirio“ kapitonas vylėsi, kad jie padarys vis ryškesnį progresą, o taip pat pasidžiaugė išssaugotu ekipos branduoliu.

„Džiugu ir smagu dėl jų, kad prisijungė prie komandos, rodo didelį norą. Matosi daug talento. Svarbu kad nesustotų ir tikėtų savimi, pasinaudotų trenerio suteiktu šansu bei įrodytų, kad yra verti pagrindinės komandos.

Laukiu, kad kuo greičiau atsirastų žaidėjai, kurie pakeistų senbuvius, – kalbėjo S. Mikoliūnas – Taip pat džiugu, kad klubui pavyko išsaugoti kertinius žaidėjus, su kai kuriais dar deramasi. Tikimės, kad rūbinėje pavyks jų išlaikyti kuo daugiau.“

Pernai „Žalgiris“ apgynė čempionų titulą ir taurės trofėjų bei pirmą kartą pateko į UEFA turnyrų grupių etapą. Pasak S. Mikoliūno, galima siekti ir dar daugiau.

„Praeitais metais tikrai pakėlėme kartelę. Tikrai nesinorėtų blogiau pasirodyti. Yra noras siekti dar aukštesnių tikslų. Tikiuosi, kad komanda, įgavusi praėjusių metų patirtį, bus ambicinga ir galės visus toliau maloniai stebinti Lietuvoje ir ne tik. Asmeniškai norėtųsi karjerą pabaigti su trenksmu“, – vylėsi patyręs žaidėjas.

Kontrolinėse rungtynėse – pergalė prieš Latvijos klubą

Pirmose pasiruošimo sezonui kontrolinėse rungtynėse šeštadienį „Žalgiris“ po dviejų įvarčių antrajame kėlinyje įveikė Rygos „Metta“ komandą.

„Žalgiriui“ šiose rungtynėse dėl traumų negalėjo padėti Marko Miličkovičius ir Fabienas Ourega. Pagrindinės komandos startinėje sudėtyje debiutavo Romualdas Jansonas.

Pirmajame kėlinyje komandos daug pavojingų atakų nesukūrė. Žalgiriečių gretose pačioje pradžioje arti tikslo buvo Mathias Oyewusi, bet jo spirtas kamuolys skriejo šalia virpsto.

Vėliau M. Oyewusi dar pora kartų nesėkmingai grasino varžovų vartams, pro šalį smūgiavo ir Motiejus Burba.

Kėlinio pabaigoje rimtai padirbėti turėjo ir Edvinas Gertmonas, kuris atrėmė pavojingą varžovų smūgį iš kairio krašto.

Pirmajame kėlinyje žalgiriečių gretose dėl traumų pasikeitė Saulius Mikoliūnas ir Dimašas Kaškenas, o antrajame kėlinyje pasikeitė beveik visas vienuoliktukas.

Vilniečių atakos suaktyvėjo antrojo kėlinio viduryje. Iš pradžių vartams grasino Donatas Kazlauskas, o 64 min pavyko išsiveržti į priekį.

Po Mato Vareikos perdavimo iš dešinio krašto susistabdęs kamuolį krūtine iš baudos aikštelės vidurio tiksliai mušė dar vienas debiutantas Martynas Šetkus.

70 min. jau po M. Mikulėno perdavimo ataką iš arti tiksliai užbaigė pats M. Vareika.

Rungtynių pabaigoje tikslumo pritrūko M. Vareikai, V. Piliukaičio muštą kamuolį sugavo vartininkas, M. Šapola galva mušė pro šalį.

Kitas kontrolines rungtynes „Žalgiris“ sausio 25 d. žais prieš Alytaus „Dainavą“.

Komandos sudėtis: Edvinas Gertmonas (45 min. Tomislav Duka), Saulius Mikoliūnas (11 min. Joel Bopesu), Dimaš Kašken (24 min. Tomas Bakšys), Kipras Kažukolovas (46 min. Motiejus Šapola), Petar Mamič (46 min. Džiugas Aleksa), Nicolas Gorobsov (46 min. Yukiyoshi Karashima), Paulius Golubickas (46 min. Ovidijus Verbickas), Motiejus Burba (46 min. Martynas Šetkus), Gustas Jarusevičius (46 min. Dariušas Stankevičius (70 min. Vilius Piliukaitis)), Mathias Oyewusi (46 min. Matas Vareika), Romualdas Jansonas (46 min. Donatas Kazlauskas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją