56-erių J. Vernydubo vadovaujami „šerifai“ svečiuose tik po pratęsimo nusileido „Braga“ futbolininkams, kurie žengė į Europos lygos aštuntfinalį, o Padniestrės klubas baigė savo pasirodymą Europoje.

Žygį tarptautinėje arenoje „Sheriff“ pradėjo Čempionų lygos atrankoje: eliminavo Albanijos (Duresio „Teuta“), Armėnijos (Jerevano „Alaškert“), Serbijos (Belgrado „Crvena Zvezda“) ir Kroatijos (Zagrebo „Dinamo“) čempionus, o pirmame grupių etapo ture 2:0 susitvarkė su kaimyninės Ukrainos grandu Donecko „Šachtar“. Maža to, antrame ture svečiuose įveikė Madrido „Real“, o galiausiai grupių etape surinko 7-is taškus bei pratęsė kovas Europos lygos atkrintamosiose.

„Sheriff“ baigus kovas Europoje strategas J. Vernydubas paliko komandą ir patraukė į gimtinę, nors kovo 1-ą numatytos Moldovos čempionato rungtynės.

„Twitter“ socialiniame tinkle publikuojama nuotrauka, kurioje futbolo specialistas su kariška apranga (viduryje) pasirengęs Ukrainos gynybai.

Šiame sezone į Čempionų lygą Tiraspolis pasiuntė legioną, sudarytą iš Malavio, Malio, Nigerijos, Ganos, Dramblio Kaulo Kranto, Gvinėjos, Brazilijos, Peru, Kolumbijos, Trinidado ir Tobago, Uzbekijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Šiaurės Makedonijos, Graikijos, Serbijos, Slovėnijos ir Liuksemburgo piliečių.

Ir nors „Sheriff“ Čempionų lygos masteliais neišlaidauja – legionieriems mokami atlyginimai, anot Rumunijos sporto naujienų portalo fanatik.ro, neviršija 20 tūkst. eurų – klubo sporto direktorius, buvęs Gruzijos rinktinės žaidėjas Vaja Tarnhnišvilis renkosi apdairiai.

O strategas iš Ukrainos Jurijus Vernydubas pasistengė, kad jo komanda šešėlyje paliktų tuos, kurie uždirba šimteriopai daugiau – kaip, pavyzdžiui, brangiausiai apmokamas „Real“ futbolininkas Garethas Bale'as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės