Už jo prieš autobusą vyko džipas, kuriuo važiavo mūsiškių varžovo „Elbasani“ savininkas ir prezidentas, FK „Ekranas“ valdybos pirmininkas Mindaugas Juozaitis, klubo generalinis direktorius Tomas Sitnikovas bei albanų klubo administratorė.

Lėktuvas, pakilęs iš Vilniaus oro uosto, Albanijos sostinės Tiranos Motinos Teresės oro uostą pasiekė per tris valandas. Oro uoste FK „Ekranas“ futbolininkus pasitiko FK „Elbasani“ autobusas ir panevėžiečius nuvežė į Elbasano miestą.

Iš oro uosto į Albanijos centre esantį ketvirtą pagal dydį Elbasaną autobusas važiavo pusantros valandos, nors atstumas tarp dviejų miestų - vos 75 kilometrai.

Kelionės itin prastais keliais metu buvo akivaizdu, kad atsigaunančios Albanijos simbolis - masinės statybos. Šalia naujų namų daug šiukšlių, išardytų ir dalimis sustatytų automobilių detalių. Albanijos tautos automobiliai - mersedesai. Jų pilnos gatvės ir keliai. Be to, ekraniečius nustebino, kad prekyba vaisiais, daržovėmis bei buities rakandais vyksta šalia judrių gatvių ir kelių.

Delegacija apgyvendinta dviejuose viešbučiuose

FK „Ekranas“ delegacija buvo įkurdinta dviejuose viešbučiuose. Futbolininkai apsigyveno keturių žvaigždučių „Universe“, kiti - „Grand Hotel“. Ekraniečiai neslėpė esą patenkinti sąlygomis. Futbolininkai gyvena vienviečiuose arba dviviečiuose kambariuose. Albanai pasirūpino geru maitinimu, viešbutyje yra ir atviras baseinas.

Po pietų šiek tiek pailsėję ekraniečiai 18 valandą vietos laiku išvyko į treniruotę „Rushdi Bizhuta“ stadione. Vos jai prasidėjus, užėjo labai stiprus lietus su perkūnija. Stebėti FK „Ekranas“ treniruočių atvyko gausus Elbasano miesto futbolo gerbėjų ir specialistų būrys bei visa „Elbasani“ komanda.

Rungtynės šiandien

Šiandien 18.30 val. Lietuvos laiku Albanijoje prasidės pirmosios UEFA Čempionų lygos kvalifikacinės rungtynės. FK „Ekranas“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys PB tikino, kad Albanijoje vyraujantis karštis nesutrukdys ekraniečiams gerai žaisti.

„Mes jau pripratę prie aukštos temperatūros. Tad žaisti neturėtų būti sunku. Be to, rungtyniaus visa „Ekrano“ komanda“, - teigė „Ekrano“ vyriausiasis treneris.

Komandos treneris Albertas Klimavičus tikino, kad prieš išvyką į Albaniją pasiektos netikėtos lygiosios su LFAL autsaidere Kėdainių „Nevėžio“ komanda tik įkvėps nenuleisti rankų ir įrodyti, kad tai buvo netikėtas rungtynių rezultatas. „Nesėkmės grūdina“, - teigė A.Klimavičius.

Tiesa, prieš skrydį „Ekrano“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys apie būsimą varžovą nieko nežinojo: „Tikslas vienas - nepralaimėti ir svečių aikštėje įmušti įvartį“.