Jose Mourinho auklėtiniai atsakomosiose pusfinalio rungtynėse svečiuose sužaidė lygiosiomis 0:0 (0:0) su Lėverkuzeno „Bayer“ ir dėl minimalios pergalės 1:0, iškovotos pirmame mače, žengė į finalą.

„Bayer“ futbolininkai savo laimę bandė net 23 kartus, tačiau taip ir nepramušė varžovų gynybos bei vartininko Rui Patricio. Tuo metu Romos atstovai link oponentų vartų pykštelėjo tik vieną sykį.

Kitoje poroje prireikė pratęsimo. „Sevilla“ ir Turino „Juventus“ antrą kartą pasiekė lygiąsias 1:1 (0:0), o per papildomą laiką sėkmė šypsojosi šeimininkams. 95 min. tikslus buvo Erikas Lamela – 2:1.

Sevilijos vyrai šio turnyro nugalėtojais yra tapę rekordinį kartų kiekį – net šešis.

UEFA Europos lygos finalas numatytas gegužės 31 dieną Vengrijos sostinėje Budapešte.

Tapo žinomi ir trečio pagal pajėgumą žemyno futbolo turnyro – UEFA Konferencijų lygos – finalo dalyviai.

Dėl trofėjaus susigrums Londono „West Ham United“ ir Florencijos „Fiorentina“.

Londoniečiai išvykoje antrąsyk 1:0 (0:0) įveikė Alkmaro AZ ekipą, o „Fiore“ svetimoje teritorijoje per pratęsimą susitvarkė su „Basel“ klubu – 3:1 (2:1; 1:0).

Florentiečių didvyriu tapo Antoninas Barakas, pasižymėjęs 120+9 min.

Šio turnyro finalas suplanuotas birželio 7 d. Čekijos sostinėje Prahoje.

Savo ruožtu titulinė UEFA Čempionų lygos dvikova tarp „Manchester City“ ir Milano „Inter“ vyks birželio 10 dieną Turkijos megapolyje Stambule.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją