A diviziono 1-oje grupėje visus reikalus savarankiškai sutvarkė lyderių poziciją išlaikę italai.

Dėl teigiamo trenerio Roberto Mancini koronaviruso testo vadovavimą laikinai perėmus Alberico Evani, „Squadra Azzurra“ svečiuose 2:0 nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną, kuriai teks atsisveikinti su aukščiausiuoju divizionu.

Įvarčius pelnė Andrea Belotti ir Domenico Berardi.

Pergalė garantavo kelialapį į pusfinalį nepriklausomai nuo įkandin sekusių Nyderlandų rezultato. Olandai užbaigė turnyrą 2:1 palauždami namuose žaidusius lenkus.

Šeimininkai pirmavo po ankstyvo Kamilio Jozwiako įvarčio, bet 77-ą min. Memphisas Depay realizavo 11 m baudinį, o po 7 min. lemiamą žodį tarė Georginio Wijnaldumas.



2-os grupės rikiuotė sprendėsi tiesioginėje lyderių akistatoje, kurioje Belgija savoje aikštėje 4:2 įrodė pranašumą prieš Daniją.

Nugalėtojų gretose dusyk pasižymėjo Romelu Lukaku, po kartą – Youri Tielemansas ir Kevinas De Bruyne. Kamuolį į vartus – tik savuosius – taip pat nukreipė Naceras Chadli, o dar vieną įvartį danams pelnė Jonasas Windas.

Į B divizioną smuks be taškų likusi Islandija, kurios vartų tinklą paskutiniame ture draskė anglai.

Pergalę 4:0 atnešė du Philo Fodeno ir po vieną Declano Rice'o bei Masono Mounto tikslų smūgį.



Tautų lygos pusfinalių burtai bus ištraukti gruodžio 3 d., o rungtynės bus žaidžiamos kitų metų spalio 6-7 dienomis Italijoje.

Tarp elito kitame Tautų lygos sezone pasirodys Austrija, Čekija, Vengrija ir Velsas.

B diviziono 1-os grupės turnyras baigėsi vienodomis lygiosiomis 1:1 tarp Austrijos ir Norvegijos bei Šiaurės Airijos ir Rumunijos.

Britų salyno atstovams tokia atomazga nemaloniausia, mat pogrupyje jie liko paskutiniai ir keliaus į C divizioną.



2-os grupės kovas nugalėtojai čekai po Tomašo Součeko ir Zdeneko Ondrašeko įvarčių uždarė pergale 2:0 namuose prieš kaimynus slovakus. Pastariesiems teko susitaikyti su grupės autsaiderių dalia.

Kitose rungtynėse Izraelis 1:0 įveikė Škotiją ir taip padėjo čekams išsiveržti į priekį finišo tiesiojoje.



3-ioje grupėje paskutiniai juokėsi vengrai, kurie ne tik laimėjo patys, bet ir sulaukė konkurentų pagalbos.

Davido Sigerio ir Kevino Vargos smūgiai atnešė pergalę 2:0 prieš turnyro lentelės dugne paliktą Turkiją.

Tačiau grėsmę dar kėlė Rusija, kuri pergalės atveju būtų aplenkusi Vengriją dėl palankesnių tarpusavio rungtynių rezultatų.

Vis dėlto Stanislavo Čerčesovo auklėtiniams sezono pabaiga susiklostė košmariškai. Rusai išvykoje net 0:5 buvo sutriuškinti Serbijos futbolininkų.

Dusyk pasižymėjo Luka Jovičius, po sykį vartininką Guilherme įveikė Nemanja Radonjičius, Dušanas Vlahovičius ir Filipas Mladenovičius.



4-os grupės lyderių dvikovoje Velsas namuose 3:1 užtvėrė kelią suomiams, kurie beveik visas rungtynes žaidė be pašalinto iš aikštės Jere Uroneno.

Tuo metu bulgarai nesugebėjo palypėti iš paskutinės vietos be įvarčių išsiskyrę su airiais.



Su C divizionu atsisveikinti gali tekti estams, kurių paskutinis mačas su Gruzija taip pat baigėsi 0:0. Estija liko paskutinėje vietoje ir žais papildomas rungtynes dėl išlikimo trečiame pagal pajėgumą ešelone.

2-os grupės nugalėtoja tapo Armėnija, 1:0 palaužusi Šiaurės Makedoniją.



3-ios grupės viršūnę išlaikė slovėnai, 0:0 sužaidę su ant kulnų mynusiais graikais. Autsaiderių akistatoje Kosovas 1:0 nugalėjo Moldovą.


4-ą grupę laimėjo Albanija, 3:2 pranokusi Baltarusiją, o Lietuva po pergalės 2:1 prieš Kazachstaną liko trečioje vietoje.

Primename, kad iš D diviziono aukštyn palypės Farerų salos ir Gibraltaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)