36-erių vartininkas paskutinį sykį rinktinės vartus gynė 2019-ųjų lapkritį kontrolinėje akistatoje su Naująja Zelandija. Praėjusiais ir šiais metais pagrindinio vartų sargo vietą rinktinėje užėmė Tomas Švedkauskas.

Visgi, kaip pasakojo pats E. Šetkus, noras atstovauti rinktinei nebuvo niekur dingęs – atvykti trukdė ir asmeninės priežastys, ir griežta karantino tvarka Izraelyje, kur jis pastaruoju metu rungtyniauja.

„Be abejo, visada malonu sulaukti kvietimo į Lietuvos rinktinę, kadangi atstovauti savo šaliai yra didelė garbė. Su treneriu pasikalbėjome, išsakiau savo poziciją, dėl ko negalėdavau atvykti į prieš tai buvusias stovyklas. Šį kartą, pasitaręs su žmona, nusprendžiau važiuoti, kadangi sūnus jau paūgėjęs, žmonai lengviau, taip pat padėti atvyko ir mano mama, tad sąlygos kiek pasikeitė ir ramia galva galiu vykti į rinktinę“, – mintimis dalinosi Tel Avivo „Hapoel“ vartininkas.

Kaip sakė tauragiškis, treneriui jo įtikinėti ilgai nereikėjo, mat noro atstovauti rinktinei jam niekada netrūko.

„Įtikinti nereikėjo, nes mano noras atstovauti savo šaliai tikrai nebuvo dingęs, tiesiog pandemija buvo apsunkinusi išvykimo iš Izraelio sąlygas – nei šeima negalėjo išvykti iš Izraelio, kai aš būčiau vykęs į rinktinę, nei kažkas būtų galėjęs atvykti padėti šeimai. Situacija buvo sunki, tai nebuvo susiję su noro stoka ar kažkuo panašaus. Treneriui pasakiau, kad būsiu pasiruošęs rungtyniauti, ginti šalies garbę ir būti profesionalu“, – pasakojo vartininkas.

Jis taip pat teigė besitikintis, kad naujo trenerio prisijungimas prie rinktinės turės teigiamą impulsą, o tai leis ir kovoti dėl taškų.

„Lietuvos rinktinės rezultatai visada yra banguojantys – po sėkmingų rungtynių būna nesėkmingų mačų, tikiuosi, kad su nauju treneriu bus tas etapas, kai mus lydės sėkmė ir rezultatai bus geresni, nei buvo prieš tai. Yra daugiau jaunimo, matysime, reikia jaunimui įrodinėti savo vertę, stengtis ir tikiuosi, kad pasieksime neblogų rezultatų“, – vylėsi 30 mačų Lietuvos rinktinėje iki šiol sužaidęs futbolininkas.

Jis nebus vienintelis didelę patirtį sukaupęs žaidėjas – taip pat į rinktinę pakviesti Saulius Mikoliūnas, Vaidas Slavickas. E. Šetkus teigia, jog patyrę žaidėjai turi būti pavyzdžiais jauniems žaidėjams, kurių šio lango rinktinėje netrūks.

„Esame patyrę žaidėjai, turime rodyti pavyzdį ir vesti rinktinę į priekį, o jaunimas turi eiti iš paskos ir atiduoti visas jėgas. Kiekvienoje komandoje yra veteranai ir jaunimas, tai mūsų veteranų pareiga yra padėti jaunimui, pagelbėti, pasidalinti savo patirtimi“, – sakė vartų sargas.

Šiame lange lietuvių laukia akistatos su Šiaurės Airija, Bulgarija bei Italija. Kaip teigė pats E. Šetkus, didžiausi akcentai, jo akimis, turėtų būti dedami ties pirmais dviem mačais, o akistata su naujaisiais Europos čempionais italais bus tarsi geras desertas.

„Iš tikrųjų dar net negalvoju apie rungtynes su Italija, dar bus rungtynės su Šiaurės Airija ir Bulgarija, kurios, manau, mūsų rinktinei yra svarbesnės, nes tas lygių skirtumas nėra toks didelis, galima pakovoti dėl pergalės ar lygiųjų. Manau, kad mums pirmi du mačai bus daug svarbesni. Rungtynės su Italija bus kaip desertui, visose rungtynėse stengsimės atiduoti visas jėgas ir iškovoti taškus“, – pasakojo E. Šetkus.

Pirmasis iššūkis E. Šetkaus ir visos rinktinės laukia rugsėjo 2 dieną – LFF stadione lietuviai susitiks su Šiaurės Airijos futbolininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją