Sekmadienį toliau buvo žaidžiami ketvirtadienį prasidėjusio Baltarusijos futbolo čempionato pirmojo turo susitikimai. „Premier“ lygos vadovai nepaisydami koronaviruso pavojaus pirmenybių ne tik neatidėjo, bet ir nesudarė kliūčių sirgaliams rungtynes stebėti stadionuose.

Baltarusija yra vienintelė Europos ir viena iš trijų pasaulio valstybių (su Honkongu ir Nikaragva), kuriose sekmadienį vyko oficialios futbolo rungtynės, todėl šios sporto šakos gerbėjų ir lažybininkų dėmesys nukrypo į Slucko miestą, o ten įdomių įvykių netrūko.

Vietos „Slutsk“ ekipa 3:1 įrodė pranašumą prieš „Slavia Mozyr“ komandą, o šiame susitikime teisėjas dėl grubaus futbolininkų žaidimo parodė 9 geltonas ir 1 raudoną kortelę bei paskyrė net 5 vienuolikos metrų baudinius.

Pirmajame kėlinyje į abiejų klubų vartus buvo skirta po vieną baudinį, o juos abu realizavus, rezultatas buvo lygus (1:1). Po pertraukos „Slutsk“ nerealizavo dviejų baudinių, tačiau vis tiek sugebėjo laimėti.

73-ąją minutę šeimininkai pelnė vienintelį rungtynių įvartį, kuris buvo įmuštas ne nuo vienuolikos metrų atžymos (2:1), o 79-ąją minutę pergalę garantavo penktasis rungtynių, ketvirtasis komandos ir trečiasis tikslus „Slutsk“ vienuolikos metrų baudinys (3:1).

Prieš rungtynes gerbėjai „Slutsk“ kapitonui Barysui Pankratavui įteikė pyragą.

„Dėl kokios priežasties neturėtume startuoti? Ar šalyje paskelbta nepaprastoji padėtis? – kalbėjo V. Bazanovas. – Pas mus nėra kritinės situacijos. Todėl nusprendėme pradėti čempionatą laiku“, – sprendimą nenukelti čempionato prieš kelias dienas komentavo Baltarusijos futbolo federacijos prezidentas Vladimiras Bazanovas.

Šeštadienio vakaro duomenimis, Baltarusijoje yra užfiksuota 76 užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)