Į planetos pirmenybes „klevo lapo“ šalies rinktinė sugrįžta po itin ilgos pertraukos – 36-erių metų. Paskutinį sykį planetos pirmenybėse Kanada žaidė 1986-aisiais Meksikoje.

Bilietą į Katarą kanadiečiams užtikrino namie 4:0 iškovota pergalė prieš Jamaiką, po kurios Šiaurės ir Centrinės Amerikos antrankos zonoje (CONCACAF) jie jau nebegali nukristi žemiau trečiosios pozicijos, garantuojančios tiesioginį kelialapį į turnyrą.

Likus sužaisti vieną turą, Kanados rinktinė yra atrankos zonos lyderė.

Antrą ir trečią vietas, taip pat garantuojančias bilietus į pasaulio čempionatą, kol kas užima JAV ir Meksika, o ketvirtoje pozicijoje, suteikiančioje teisę žaisti papildomame atrankos etape, yra Kosta Rika. Galutinė komandų rikiuotė paaiškės po paskutinio turo – visos kitos CONCACAF zonos ekipos šansų pakilti aukščiau penktosios pozicijos nebeturi.

Įdomu, kad 1986-aisiais, kai kanadiečiai paskutinį kartą dalyvavo čempionate, gimęs buvo vos vienas dabartinės šios šalies rinktinės žaidėjas – šiuo metu 39-erių saugas Atiba Hutchinsonas, rungtyniaujantis Stambulo „Bešiktaš“.

Dar vienas „Bešiktaš“ priklausantis, tačiau Belgijos „Zulte Waregem“ klubui paskolintas kanadietis – 26-erių puolėjas Cyle'as Larinas – yra vienas iš rezultatyviausios šios pasaulio čempionato atrankos žaidėjų.

Jis pasižymėjo jau 13 kartų ir pagal įmuštus įvarčius nusileidžia tik Ali Mabkhoutui iš Jungtinių Arabų Emyratų rinktinės, pasižymėjusiam 14 sykių.

Be kanadiečių, kelialapius į metų pabaigoje vyksiančias pasaulio pirmenybes jau yra užsitikrinusios Kataro, Vokietijos, Danijos, Brazilijos, Prancūzijos, Belgijos, Kroatijos, Ispanijos, Serbijos, Anglijos, Šveicarijos, Nyderlandų, Argentinos, Irano, Pietų Korėjos, Japonijos, Saudo Arabijos, Ekvadoro ir Urugvajaus rinktinės.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją